Bitcoin (BTC)

Tüm Detaylarıyla Bitcoin (BTC) Teknik Analizi!

Günlerdir konuştuğumuz kırılım nihayet 23 Aralık akşamı gerçekleşti. Dünyadaki ülkeler enflasyon ile boğuşurken, Bitcoin gibi kripto varlıkların ayı moduna girmesi ve düşüş yaşamaları, BTC’nin doğasına aykırıydı.

ABD’de oluk oluk para basıldı ancak enflasyon oranı %6’lara ulaşmıştı. Türkiye’de dövizin sert yükselişi ardından, örtülü faiz ve nokta atışlarıyla dolar düşürülmeye çalışırken, kripto varlıkların değer kaybetmesi çok olası değildi.

4 gün önce yaptığımız analizle fiyatın 45.000 dolar seviyelerini dip olarak tanımlayıp, grafiğimizdeki ok işaretleriyle fiyatın yönünü tayin ederek sizleri bilgilendirmiştik. Dileyen okurlarımız tekrar göz gezdirebilirler.

Bitcoin’in yaşadığı bu yükselişin devamı gelip, ralli devam edecek mi? gelin birlikte göz atalım:

Bitcoin 4 Saatlik Grafikte Görünümü!

Alçalan takoz formasyonunu, grafiğimizde de belirttiğimiz gibi bir çift dip yaparak kırılımın ardından kendini 48.000 dolar seviyelerinin üzerine atmıştı. BTC, bu seviye üzerinde flat kanal olarak belirttiğimiz bir kanal oluşturdu.

Bu kanalın alt bandı ile üst bandı arasında gidip gelen Bitcoin, alt bant olarak 48.000 dolar seviyelerinden tekrardan sert yükselişe başladı. Üst banda ulaşmasının ardından üst bant ile yatay direncin kesişim noktası 49.400 dolar seviyesinin kırılması, yükselişi sertleştirdi.

Yayın saati itibariyle ise tekrardan bir boğa bayrağı formasyonu oluşturan BTC, 51.500 dolar direncinin ve bayrak formasyonun üst kanalını kırması halinde bayrak direği kadar bir yükseliş yaşamasını bekliyoruz.

Böyle bir yükseliş halinde 53.570 dolar seviyelerine kadar yükselecek olan BTC, bu seviyelerden sert satışlar yiyebilir. Bu seviyenin kırılması 2022 yılında bir ralli yaşanması anlamını taşırken, BTC’nin 50.500 dolar seviyesinin altına sarkmaması da kritik önem taşıyor.

Bitcoin Haftalık Grafikte Görünümü!

Bitcoin ve kripto paraları uzun vade yatırımı olarak düşünen okurlarımızın, yakından takip ettiği haftalık grafik ve formasyonlarımızda hali hazırda büyük bir değişiklik bulunmuyor.

Haftalık grafikte çizdiğimiz ve mart ayından bu yana süre gelen trend çizgimizden geçtiğimiz günlerde de belirttiğimiz gibi güzel bir tepki alan BTC yoluna devam ediyor.

60.000 dolar seviyesinin kritik bir direnç olduğunu ve yükselen üçgen formasyonunun bu seviyede kırılması durumunda, formasyon hedefi olarak 100.000 dolar seviyelerine kadar yükselmeye devam edebiliriz.

Uzun vade yatırım yapan okurlarımızı aşağıdaki grafiğe göz atarak yükselen trend çizgisini takip etmeye devam edebilirler.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle her ne kadar lider…

21.02.2024 - 00:27

MicroStrategy Kurucusu Saylor, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

MicroStrategy kurucusu ve eski CEO'su Michael Saylor, Bloomberg ile yakın zamanda yaptığı bir röportajda, lider…

20.02.2024 - 23:58

Forbes, Binance’deki Bu Metaverse Altcoin’i ile Yeni Bir İşbirliği İmzaladı!

Dünyanın en ünlü dergilerinden Forbes, The Sandbox evreninde “daimi temsilcilik ofisi” açmaya karar verdi. İşlem…

20.02.2024 - 23:15

Dev Kripto Balinası, Ethereum (ETH) Satın Alımı Yaptı!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe volatil hareketlerin meydana geldiği görülüyor. Lider altcoin Ethereum'un (ETH) 3…

20.02.2024 - 22:19

Bitcoin Borsası Binance, Bu Tarihte Bakıma Girecek! İşte Ayrıntılar..

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto piyasasını…

20.02.2024 - 21:13

Ethereum ve Altcoin’lerde Ani Düşüşler Yaşandı! Son Durum Ne?

Son günlerde her ne kadar lider altcoin Ethereum (ETH) ve diğer kripto varlıklar yukarı yönlü…

20.02.2024 - 19:53