Analiz

Tether (USDT) Hamlesi Bitcoin’deki Ralliyi Başlatacak mı? – BTC Fiyat Analizi!

Her geçen gün giderek yaklaşan yıl sonu ve giderek büyüyen Bitcoin (BTC) zirve hedefleri sırasında, Tether (USDT) firmasından önemli bir adım geldi.

Bugün öğlen saatlerinde kripto paralarda nakit ihtiyacını karşılayan ve dijital dolar olarak bilinen Tether (USDT) firması kendi hazinesi için 1 milyar dolar bastı.

Whale Alert’e takılan bu durum, piyasadaki nakit ihtiyacının arttığı düşüncesini oluşturuyor. Ayrıca bir diğer neden olarak da yaklaşan FED toplantısından çıkacak olumsuz bir karar karşısında Tether’in önlem aldığı ifade ediliyor.

Şayet FED toplantısından Tether’in yeni bir USDT basımı yapması yasaklanması yönünde karar çıkarsa, kripto para piyasasında bir sarsılma görülebilir.

Ancak böyle bir durum olmaz ve faiz konusunda da sabit politika devam ederse, kripto paralarda yükselişlerin önü açılmış olacaktır. Ki Tether’in USDT bastığı haberiyle %5’e yakın yükselen BTC, yayın saati itibariyle 63,450 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Zirveden Gelen Düşüş Trendi Kırıldı!

Geçtiğimiz ay güzel bir performans gösteren ve ünlü analist Plan B’nin hedeflerine ulaşan BTC, bir önceki ATH seviyesini kırarak 67,000 doları gördü.

4 saatlik grafik özelinde yeni ATH seviyesi olan 67,000 dolardan sonra yaklaşık 2 haftadır düşüş trendinde olan BTC, bugün itibariyle bu düşüş trendini kırdı. Grafik üstünde görülen kırmızı düşüş trendini ve aynı zamanda MA100 (61,779 Dolar) seviyesini kıran BTC, hızla yükselerek 64,270 dolara dokundu. Bu noktada 63,500 – 63,800 dolar aralığında dirence takılan BTC’nin gerilediği görülüyor.

Bitcoin (BTC) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu gerilemenin kırılan trende bir retest hareketi olabileceği düşünülerek 62,410 – 61,326 dolar seviyelerinden kademeli olarak alım yönlü pozisyon alınabilir. Kısa vadede ise 63,000 dolar seviyesinin kırılması bu bahsedilen desteklere gerilemeye neden olabilir.

Kırılan düşüş trendini yeniden ele aldığımızdaysa rallinin fitilinin ateşlendiği düşünülüyor. Fiyat 60,000 dolar altında kapanış yapmadığı sürece piyasada yönün yukarı olduğu belirtiliyor.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14