NFT

Şeyh Mohamed Bin Zayed’in, Papa Francis’e Hediye Ettiği Halının NFT’si Çıktı!

Hayatın her alanına entegre olmuş olan NFT’ler, yüksek fiyatlarıyla dikkat çekiyorlar. Abu Dabi Veliaht Prensi ve Silahlı Kuvvetler Yüksek Komutan Yardımcısı Şeyh Mohamed Bin Zayed Eylül 2016’da Papa Francis’le yaptığı görüşmede hediye ettiği halı, NFT sanat eseri olarak tasarlandı.

Önümüzde ki günlerde bu sanat eserinin satışa çıkarılacağı kamuoyuna duyuruldu. Yüksek miktarlar da NFT’lere yatırım yapan yatırımcılarının bu satış için sıraya girdiği öğrenilen bilgiler arasında yer alıyor.

Şimdilik bu NFT sanat eseri için belirlenen fiyat 150.000 dolar oldu. Abu Dhabi Art’ta satışa çıkan NFT, ilerleyen günlerde fiyatını katlaması bekleniyor. Çok önemli bir NFT sanat eseri olması yatırımcılarının dikkatini çekiyor.

Eylül 2016 yılında Şeyh Mohamed Bin Zayed’in Vatikan’a yaptığı görüşme sırasında hediye edilen halı, 2021 yılında NFT sanat eserine dönüşmüş durumda. İki liderin dinleri arasında uyum ve diplomatik ilişkilerin güçlenmesi için yapılan ziyarette verilen halının, Afgan kadınlar tarafından yapılması dikkat çekti.

Çok nadir kumaşlara sahip olan halıyı Papa Francis çok beğenmiş ve teşekkürlerini iletmişti. Ülkeler arasındaki gerginliklerin azalmasını sağlayan hediyelerin politika camiasında önemli yeri bulunuyor.

Zuleya’nın Tolerance serisinden olan bu halı, barış ve uyumun sembolü olarak kabul görmekte.

Bu halının NFT satışından gelecek olan 150.000 dolarlık gelirin %80’ini Afgan dokumacılara ve ailelerine hediye edileceği duyuruldu.

Dijital sanat eseri olan NFT’sini alan yatırımcılara da 185cm x 125cm boyutlarında bir replika halı da hediye edileceği söylendi.

Fatima Bint Mohamed Bin Zayed Initiative’in CEO’su Maywand Jabarkhyl konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“En ikonik halılarımızdan birini NFT’ye dönüştürme süreci, Bu girişimimiz için önemli bir adımdır. Bize sadece tasarımlarımızı küresel bir izleyici kitlesine sunma şansı vermekle kalmıyoruz.

aynı zamanda, özellikle son kriz ışığında Afganistan’daki zanaatkarlarımız için yeni bir gelir akışı üretiyOruz. Zorlu kış ayları hızla yaklaşırken, toplanan fonlar Afganistan’daki en savunmasız kişilere temel yardım malzemeleri sağlamaya gidecek.”

NFT sektörünün yoğun savaş yaşanan Afganistan Ülkesi’ne yardım için kullanılabilecek olması, kripto para yatırımcılarının sevgisini ve desteğini kazanmasına sebep oluyor.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listeli Bu Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımı..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkları etkileyebiliyor.…

16.02.2024 - 23:34

Coinbase Analistleri, Bitcoin (BTC) Fiyatı Hakkında Yeni Raporu Paylaştı!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase'in analistleri, bugün itibariyle yeni bir…

16.02.2024 - 22:23

CANLI: FED Yöneticisi Faiz Oranları Hakkında Konuşuyor! Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler ABD'deki üretici enflasyonu sonrasında bazı…

16.02.2024 - 21:15

Büyük Yatırımcılar Bu Seviyelerden Bitcoin (BTC) Satın Alıyor mu?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 2023 yılının başlamasıyla birlikte yepyeni bir başlangıç yaptı. 16…

16.02.2024 - 20:07

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51