Gündem

Credit Suisse Üzerinden, Bitcoin ve Borsa FUD’u Oluşturuluyor!

Son günlerde finans piyasalarında olası bir bankacılık krizi gündemde var olmaya başladı. Credit Suisse ve Deutsche Bank üzerinden başlatılan bu korku operasyonu, şimdilik yatırım araçlarına sirayet etmemiş durumda.

Bankaların finansal stokları, Ukrayna’daki savaş sonrasındaki makroekonomik endişeler ve Avrupa ile Birleşik Krallık’ta artan enerji fiyatları nedeniyle 2022’nin üçüncü çeyreğinde ciddi miktarda düşüş yaşadı.

Bu yaşananlara ek olarak, Amerikan Merkez Bankasının (FED) şahin bir şekilde faiz artırımına gitmesi, yatırımcıların sektörden uzaklaşmasına neden olmakta.

Bir bankacılık devi olan Credit Suisse ise şu anda yaklaşık 2,8 trilyon dolarlık varlığa sahip ve bu da onu bankacılık sektörünün önemli oyuncularından bir tanesi haline getiriyor.

Her ne kadar Credit Suisse CEO’su banka için bazı sorunların olduğunu dile getirmiş olsa da, şimdiki görünümde bir bankacılık çöküşünün başlama ihtimalinin çok düşük olduğu gözükmekte.

Ortaya atılan bazı iddialar ile birlikte sektörde büyük bir kriz yaratmak isteyen piyasa yapıcılar, 2008 benzeri grafikleri yatırımcılara aktararak “çöküş geliyor zararına satış yapın” imajı vermekte.

Olası bir çöküşün tetiklenmesi halinde ise dip seviyelerden yatırım araçlarını toplamak isteyen devasa yatırımcılar, yine bireysel yatırımcıları hedeflemekte.

Şimdiki finansal görünümde 2008 yılına benzer büyük bir çöküşün yaşanma ihtimali düşük gibi duruyor. Ha keza böyle bir çöküşte Bitcoin‘in de hangi yöne hareket edeceği merak konusu.

Daha önce hiç böyle bir kriz ile karşı karşıya kalmamış lider kripto para birimi, küresel piyasalardan ayrışmayı başarması halinde dünyadaki finans sistemini dahi değiştirebilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 52 Bin Dolara Yükseldiği Gün En Çok Artan Altcoin’ler!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle çok uzun bir sürenin ardından 52 bin…

15.02.2024 - 01:21

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfı, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Polygon (MATIC), bugün itibariyle yukarı yönlü…

14.02.2024 - 22:53

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’in Ticaretini Askıya Alıyor!

Dev kripto para borsası Coinbase, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Coinbase'in desteklediği projeler…

14.02.2024 - 22:26

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

14.02.2024 - 21:17