Gündem

Bitcoin Yatırımcıları Dikkat: Enflasyon Sonrası, Dolar Yükseliyor!

2022 yılı itibariyle birçok ülke enflasyon sorunları ile boğuşmaya devam ediyor. Her ne kadar ABD, Almanya, İngiltere veya Fransa gibi ülkelerde de enflasyon problemi olsa da, ülkemizde durumlar biraz daha farklı.

ABD ve Avrupa’da enflasyon oranlarının yüzde 10’un altında olduğu görülüyor. Amerikan Merkez Bankası (FED) başkanı Jerome Powell, her fırsatta enflasyon artışlarının durdurulması gerektiğini vurguluyor.

Amerikan ve Avrupa Merkez Bankaları, enflasyon artışlarını faiz artışı gerçekleştirerek durdurmayı amaçlamakta. Bu senaryo şimdiki görünümde enflasyonu baskılayabilse de, ekonomik büyümeyi azaltıp resesyon sorununu ortaya çıkartıyor.

Ülkemizde ise enflasyon sorunundan faiz oranları düşürülerek kurtulmak amaçlanmakta. Ekonomik büyüme ile daha fazla istihdam ve ihracat ile enflasyon oranlarını düşürmeyi amaçlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu konuda şimdilik başarısız olduğu gözlenmekte.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) kurumunun son açıklamalarına göre, Türkiye’de enflasyon aylık yüzde 3’ten fazla artarak yüzde 83.45’e ulaştı.

Bağımsız bir araştırma şirketi olan ENAG’a göre ise Türkiye’de yıllık enflasyon oranı yüzde 186.27 seviyesine ulaşmış durumda. Enflasyon artışları sonrasında ABD dolarının yükseliş yaşamaya devam ettiği görülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “yıl sonuna kadar faizi tekli rakamlara indireceğiz” şeklindeki söylemi, ilerleyen süreçte ABD dolarının 20 Türk lirası seviyelerini hedeflemesini sağlayabilir.

Dünyada bulunan lokomotif devletler ve ülkemiz, ilerleyen süreçte enflasyon artışlarını durdurabilecek mi? merak konusu..

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Dev Shiba Inu Balinası, SHIB Satışları Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük şaka altcoin'lerinden bir tanesi olan Shiba Inu (SHIB), son dönemlerde…

12.03.2024 - 17:09

Binance’deki Bu Altcoin, Yarın NVIDIA ile Ortaklık Kurduğunu Duyurabilir!

Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Vanar Chain (VANRY), son dakikalarda gündeme geldi. Vanar ekibi yarın…

12.03.2024 - 15:57

SON DAKİKA: ABD Enflasyon Verileri Açıklandı! Bitcoin (BTC) İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), son dakikalarda yeniden finans piyasalarının ve…

12.03.2024 - 15:30

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Binance Kurucusu CZ’nin Pasaportuna El Konuluyor!

Son dakikalarda Bloomberg'in aktardığı bilgilere göre Binance davasına bakan ABD Federal Yargıcı, dev kripto para…

12.03.2024 - 14:43

Bugün Bitcoin’de (BTC) ABD Enflasyon Verileri Takip Edilecek! Beklenti Ne? Saat Kaçta Açıklanıyor?

Kripto para sektöründe kritik gün başladı. Bugün itibariyle Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) enflasyon verileri açıklanacak.…

12.03.2024 - 13:40

Grayscale, BlackRock ve Fidelity’nin Bitcoin (BTC) Varlıklarında Son Durum Ne?

Geçtiğimiz aylarda her ne kadar kripto para sektörünün ana gündem maddesi spot Bitcoin ETF'leri olsa…

12.03.2024 - 12:46