Analiz

Coinbase Pro Haberi Dogecoin’e (DOGE) Can Suyu Oldu! – DOGE Teknik Analizi

Piyasadaki düşüşlerin ardından toparlanma hareketleri gösteren altcoinlerden biri olan ancak hacim bulamayan Dogecoin (DOGE), geçtiğimiz günlerdeki Coinbase Pro listeleme söylentilerinin yerini gerçeğe bırakmasıyla yükselişe geçti.

DOGE ile ilgili son analizimizde bahsettiğimiz günlük kırılımın ardından hacim bulamayan ve destekleyici bir haber bekleyen DOGE, dünden bugüne %25’lik bir yükseliş yaşayarak yayın saati itibariyle 0.393 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Önemli Destek Seviyesi

4 saatlik grafikte büyük bir simetrik üçgen formasyonu oluşturduğu görülen DOGE, bu formasyonu kırsa da MA50 seviyesi olan 0.33 dolar civarında bir dirençle karşılaşıyor.

Dün gelen haberler birlikte geri çekildiği beyaz destek çizgisinden hızla yükselişe geçen DOGE, fibonacci düzeltmesindeki önemli 0.363 – 0.369 dolara aralığı üzerine çıkmış bulunuyor. Bu alan üzerinde iki mum kapanışı yaptığı görülen DOGE için burası artık önemli bir destek seviyesi olarak nitelendirilebilir. Ayrıca MA100’e denk gelen 0.36 doların da bu bölgeyi desteklediği görülüyor.

Dogecoin (DOGE) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

DOGE’un bu şekilde fiyatlanmaya devam etmesi halinde hedefinin psikolojik bir seviye olan 0.5 dolar olduğu belirtiliyor. Ancak bu hedeften önce DOGE’u, 0.395 – 0.43 (MA200) ve 0.48 dolar dirençleri bekliyor.

DOGE’daki bu fiyatlanmayla birlikte overbought yani aşırı alım bölgesine kadar geldiği görülen RSI göstergesi, fiyatta kısmi gerilemelerin olabileceğinin işaretini veriyor.

Alım yapmak isteyen yatırımcılar, 0.36 dolara doğru olan gerilemelerde harekete geçebilir. Ancak bu durumda 0.36 dolar altındaki mum kapanışlarında stop olma stratejisi de göz önünde bulundurulmalıdır.

%8’lik Can Suyu’nun FOMO Etkisi!

DOGE’a saatlik grafikte baktığımızda dün Coinbase Pro’nun 22:00 sularında attığı tweetin ardından bir saat içinde %8’lik bir yükseliş yaşadığı görülüyor.

Adeta DOGE’a bir can suyu olan bu %8’lik yükseliş, giderek bir FOMO yani fırsatı kaybetme korkusuna dönüşerek %25’i aşan bir yükselişi tetikledi. Saatlik grafikte bir süredir yükseliş kanalı içerisinde olan DOGE, bu etkiyle birlikte kanal formasyonunu kırarak 0.412 dolar direncine doğru yükseliyor.

Dogecoin (DOGE) Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu yükselişte şimdilik ara direnç seviyesi olan 0.394 dolara takıldığı görülen DOGE’un RSI göstergesinde küçük bir negatif uyuşmazlık oluşturduğu görülüyor. Nitekim bu durum DOGE’da kısa süreli düşüşü getirebilir. Ancak 0.394 dolar üzerindeki mum kapanışı bu ihtimali bozarak yükselişin şiddetlenmesini sağlayabilir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14