Cardano (ADA)

Cardano Beklenen Güncellemeyi Yaptı, Ancak Fiyat Yükselmedi: ADA Fiyat Analizi

Toplam piyasa değerine göre en büyük üçüncü kripto para birimi Cardano (ADA); sonunda beklenen duyuruyu yaptı ancak bu duyuru hiç beklenmeyen bir anda geldi. Cardano’nun arkasındaki şirket olarak bilinen Input Output HK, Alonzo Hard Fork Combinator (HFC) duyurusunu yaptı ve güncellemeyi ilk defa resmi olarak teyit etti. Yapılan duyuruda mevcut duruma göre bunun 12 Eylül tarihinde gerçekleştirileceği vurgulanmakta.

Cardano’da Tarih Belli

Bu duyurunun yapıldığı tarih ise hiç olmadığı kadar kötü ve şanssız olarak gözüküyor. Duyurunun yapıldığı gün kripto para piyasasının toplam değeri %10’dan fazla değer kaybı yaşadı ve BTC de dahil bütün kripto paralar sert düştü. Cardano ise günler öncesinde 3 doları görmesine rağmen gelen kötü haberler ve genel düşüş trendi nedeniyle yeniden 2 doların dip noktasına kadar geriledi. Haberin yayın saatiyle ise 2.368 dolar seviyelerinden alıcı arıyor.

Cardano’nun test ağında aktif olarak Alonzo’nun getireceği akıllı kontratları test eden ağın ilk merkezsiz borsası olan Mimswap’ın sorun yaşadığını belirtmesi ve ağın da kullanılamaz halde olduğunu vurgulaması kesinlikle Cardano için sorunları tetikledi.

Cardano ağı şu an için büyük bir belirsizlik içerisinde ve tarih resmen duyurulsa da bunun nasıl bir etki üreteceği ve güncellemenin başarılı bir şekilde gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği bilinmiyor. ADA fiyatı an itibarıyla ise 2,268 dolardan işlem görmesine rağmen yatırımcı tarafındaki heyecan azalmış durumda. Son 24 saat içerisinde ise %8 düşüş yaşadı. ADA için 2,40 dolar önemli bir destek olarak görülüyordu.

ADA için rekor seviye, 2 Eylül tarihinde 3.101 dolar olarak kayıtlara geçti. Ancak rekor fiyattan düşüşüne dünkü kripto piyasasının genel düşüşü de eklendi ve % 35 geri çekilme yaşayarak yatırımcılarını korkuttu.

Kaynak Tradingviewden alınmıştır. 1 günlük ADA / USD grafiğidir.

Geçtiğimiz gün 2 dolar seviyesine kadar inen ADA fiyatı, an itibarıyla 2.37 dolar seviyelerine kadar çıkarak kripto piyasasıyla ortak toparlanma hareketini sürdürdü. Ancak ADA, hala zirve fiyat olan 3.101 dolar seviyesinden %24 gerisinde bulunuyor.

Kaynak Tradingviewden alınmıştır. 1 günlük ADA / USD grafiğidir.

7 Eylül tarihinde gelen kısa vadeli ve aynı zamanda sert düşüş trendine ayak uyduran ADA, destek seviyelerinde tutunamayıp aşırı ezildi. Bütün temel ve teknik değerlerin altına düşen ADA’nın buradaki macerası uzun sürmedi.

Kısa vadeli değerlendirmek isteyen yatırımcılar için şu anda alım bölgesinde olduğu düşünülen ADA, 2.25 dolar altındaki kapanışlarda daha fazla düşebileceği için stoplanabilir. Sırasıyla 2.3 dolar 2.2 dolar bantlarından parçalı alım tercih edilebilir.

Alım sonrası yukarı yönlü hareketlerde ilk direncin yine MA200 seviyesi olması beklenirken sırasıyla dirençlerin 2.5 dolar – 2.7 dolar seviyeleri olduğu belirtiliyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, Bitcoin…

27.02.2024 - 17:02

SICAK GELİŞME: ABD’de Önemli Ekonomi Verileri Açıklandı! Bitcoin’e (BTC) Etkisi Olur mu?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), finans piyasalarına yön vermeye devam…

27.02.2024 - 16:36

SON DAKİKA: Bu Popüler Altcoin, Endonezya Bilişim Bakanlığı ile Ortaklık Kurdu!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Lisk…

27.02.2024 - 16:18

49 Yıllık Analist, Bitcoin’deki (BTC) Zirve Tahminini Değiştirdi!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Peter Brandt, paylaştığı tahminlerle dikkat çekiyor.…

27.02.2024 - 15:38

SON DAKİKA: DWF Labs, Binance’deki Bu Altcoin’e 10 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı!

Kripto para sektörünün en büyük piyasa yapıcılarından bir tanesi olan DWF Labs, son dakikalarda gelen…

27.02.2024 - 14:32

Bitcoin Borsası UPbit Bu 2 Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı, Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan UPbit, bugün itibariyle yeni…

27.02.2024 - 13:33