Analiz

ATH Seviyesine Ramak Kala Düşüşe Geçen AVAX, Yeniden 40 Doların Altında! – Avalanche Fiyat Analizi

Dün ABD 10 yıllık tahvillerindeki yükselişle birlikte resmen bir darbe alan ve hızla düşüşe geçen kripto para piyasasında, Avalanche’te (AVAX) bu düşüşten nasibini alıyor.

Bitcoin’in 10.000 dolarlık şok düşüş hareketiyle 32.23 dolara iğne atan AVAX, bugün biraz olsun durulan piyasanın ardından önemli bir seviye olan 40 doların altında 35.75 dolardan alıcı buluyor. 21 Temmuz’da kırdığı düşüş trendinin ardından her gün değerine değer katan AVAX, 24 Ağustos’da 58,98 doları görerek yaklaşık bir ayda %522’lik bir yükseliş yakaladı.

60,30 dolarlık ATH seviyesine ramak kala gelen kâr satışlarıyla 40 dolarlık önemli seviyeye kadar çekilen ve ardından yeniden yukarı hamle yapan AVAX, BTC’nin düşüşüyle bu önemli seviyeyi kaybetti. Peki bundan sonra AVAX’taki düşüşler derinleşecek mi? AVAX’ın sıradaki hamlesi ne olabilir?

Düşüş Getiren Golden Cross Ve Önemli Destek Seviyeleri!

Performansıyla yatırımcıların gözünü büyüleyen ve son düşüşüyle yatırımcılara tedirginlik veren AVAX’ın günlük grafiğinde “Altın Kesişim” olarak bilinen ve yükselişe işaret eden “Golden Cross” görünümü bulunuyor.

Bu sinyal, 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı yukarı kesmesiyle oluşuyor. Piyasada birçok analist tarafından genellikle geç sinyal verdiği öne sürülen “Golden Cross”, bu sefer sinyalini yükselişten çok düşüş getirmişe benziyor. Fiyata baktığımızda yıl başından bu yana gelen beyaz trend çizgisinden ve fibonacci 0.5 seviyesi olan 34,15 dolar civarından destek bulmuşa benziyor.

Avalanche (AVAX) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

40 dolar seviyesinin fiyat için önemli olduğunu belirten analistler, AVAX’ın 40 dolar altında yapacağı kapanışlarla 34,15 dolar desteğinin altına inebileceğine işaret ediyor. Bu seviyeden sonra beklenen destekler ise 28,29 dolar ve 21,04 dolar seviyeleri olarak ortaya çıkıyor. Olası bir düşüş senaryosunda alım yapmak isteyen yatırımcılar, bu seviyelerden parçalı olarak alım yapabilirler. AVAX yatırımı olan yatırımcılar ise 34,15 dolar altındaki kapanışlarda stop olmayı tercih edebilirler.

4 Saatlikte Kısa Vadeli Yükseliş Beklentisi!

Günlük grafikten 40 dolarlık önemli seviye altında seyreden AVAX’ın 4 saatlik grafiği incelendiğinde, alçalan kanal görünümü öne çıkıyor.

Bu kanalın alt bandında hem fibonacci golden pocket hem de MA200 seviyesi olan 34,29 dolar destekleriyle karşılaşan ve yükselişe geçen AVAX’ın kanalın orta bandı olan 40 – 41 dolar aralığına doğru yükselmesi bekleniyor.

Avalanche (AVAX) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Aynı zamanda RSI göstergesi üzerinde oluşan alçalan kama formasyonunun da alt kanadından destek bulan AVAX, gösterge üzerinde oluşturduğu ikili dip ile de kısa süreli yükseliş sinyali veriyor. Bu noktada değerlendirmek isteyen yatırımcılar, MA200 (34,29 Dolar) altındaki kapanışlarda stop olma yoluna gidebilirler. Ne kadar yükseliş emareleri olsa da yatırımcıların portföylerini koruyabilmeleri için stoplu gitmeyi unutmamalarını tavsiye ederiz.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Büyük Kripto Yatırımcıları, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yüklü Yatırımlar Yapıyor!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam etmekte. Her ne kadar lider kripto para birimi Bitcoin…

17.02.2024 - 21:28

DİKKAT: Bu Ülkede Bankaların Bitcoin ve Altcoin İşlemleri Yasaklandı! İşte Detaylar..

Honduras Ulusal Bankacılık ve Menkul Kıymetler Komisyonu (CNBS), yerel bankaların dijital varlıklarla işlem yapmasını ve…

17.02.2024 - 20:16

Binance’deki Bu Altcoin’in Kurucusu, Kendi Ürününün de Satış Yapıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Curve…

17.02.2024 - 18:42

Küçük Yatırımcılar Bitcoin’de (BTC) Satış, Büyük Yatırımcılar İse Alım Yapıyor!

Kripto para sektöründe hafta sonu itibariyle bazı geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Her ne kadar…

17.02.2024 - 17:05

Polygon’un Alt Şirketi, MATIC Satışı Yapıyor! Nasıl Olur?

Kripto para sektöründeki alım satım hamleleri yatırımcıların dikkatini çekmekte. Dönem dönem bazı kripto projelerinin kendi…

17.02.2024 - 14:57

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Hangi Seviyeler Takip Edilecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle hafta sonu başlamış durumda. Hafta sonları özelinde lider kripto para…

17.02.2024 - 13:15