Bitcoin (BTC)

Bitcoin’i (BTC) Bekleyen Büyük Tehlike Nedir?

Teksas’taki Bitcoin (BTC) madencileri, son günlerde zor bir süreçten geçiyor. Sıcaklık oranlarının sert bir şekilde yükseliş yaşaması, bazı madencilerin kazım operasyonlarını tamamıyla kapatmasına sebebiyet vermişti.

Açıklanan bazı Bitcoin madencilik bilançolarına göre ise aşırı sıcaklar nedeniyle kontak kapatan madencilik şirketleri, sıcak havalarda da çalışmaya devam edenlerden daha fazla kar etmiş.

Riot Blockchain Inc., Texas’ın yerel haber kaynaklarından olan MySanAntonio’nun paylaştıklarına göre, operasyonları askıya alarak Austin’in doğusundaki Rockdale’deki tesisinden yaklaşık 9,5 milyon dolar daha fazla kar elde etti.

Her ne kadar eyalet yetkilileri Bitcoin madencilerine destek olmak için çalışmalara devam ediyor olsa da, kayda değer bir başarı elde edilememiş durumda.

Sıcak bölgelerde Bitcoin madenciliği yapmanın hem ekipmana zarar verdiği hem de makinaların ısınmasından ötürü çok düşük bir performans alındığı biliniyor.

Meksika’da çok fazla Bitcoin madencilik şirketinin olduğu biliniyor. İlerleyen süreçte bu ısı oranlarının artmaya devam etmesi, birçok şirketin tekrardan BTC kazımlarına ara vermesine sebebiyet verebilir gibi gözüküyor.

Bitcoin ağının tabiri caizse güvenliğini sağlayan BTC madencileri, böyle toplu bir karar alması halinde kripto para sektörünün kritik saldırılar ile karşı karşıya kalmasına neden olabilir.

Texas Elektrik Güvenilirlik Konseyi (ERCOT) ise konu ile ilgili çalışmalara devam ettiklerini ve Bitcoin madencilik şirketlerinin aktif olarak görevlerini yerine getirmesini istiyor.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

Yorumları Göster

  • bu ABD nin işidir. Sonuçta Texas. Maksat iğnelik. Sırf bunun içim madencilik lisansı alıp sonra bi sebeple kontak kapatır bunlar. Sonra da bunu haber yapıp “bak kontak kapattık sizden daha çok kar ettik” diye diğerlerini de kışkırtırlar. Bu planlı bi o ç lu değilse ben de bu dünyayı daha tanımamışım demektir.

En Son Yazılar

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56