Analiz

Yatırımcılarını Kıvrandıran Shıba Inu’nun Sonu Ne Olacak? – SHIB Fiyat Analizi!

Kripto piyasasına ses getiren ve Elon Musk’ın eli olduğu düşünülen Dogecoin’den (DOGE) sonra gelen Shiba Inu (SHIB), kendi içinde yaşadığı ayı sezonuyla uzun zamandır yatırımcılarını üzüyor.

Ara sıra yaşadığı ani yükselişlerle adeta adından “pump coini” olarak bahsedilmesine neden olan SHIB, 2,78 milyar dolarlık piyasa değeriyle coinmarketcap üzerinde 54. sırada yer alıyor. DOGE gibi bir meme coin olan SHIB, yayın saati itibariyle en büyük kripto para borsası Binance üzerindeki en yüksek seviyesinden %86 aşağıda 0,00000700 dolar üzerinden alıcı buluyor. SHIB yatırımcılarının aklındaysa bu denli değer kaybına uğramış bir coinde yükselişin yeniden kendini gösterip gösteremeyeceği sorusu var.

Retestini Tamamlamış Bir Günlük Grafik!

Daha önce Elon Musk tweetleriyle yükseliş yaşayan ve bir süredir Musk’ın elini üzerinden çektiği SHIB, günlük grafik üzerinde kırmış olduğu düşen trend çizgisine retest hareketini yapmış görünüyor.

24 Mayıs’tan gelen mavi düşüş trendini 7 Ağustos’ta yaşadığı %25’lik yükselişle kırmayı başaran ve 910 direncine kadar yükselen SHIB, bu kırmızı seviyedeki kâr satışlarıyla hızla gerilemeye başladı. Bu düşüşle %46’ya varan bir değer kaybeden SHIB’in daha önceki mavi düşüş trendi çizgisine dokunduğu ve bu dokunuşun bir retest olduğu tahmin ediliyor.

Shiba Inu (SHIB) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Fiyatın daha önce her geldiğinde yükseliş yaşadığı 570 seviyesinin SHIB için önemli olduğu ve bu seviye altında coinin bir yıkıma uğrayabileceği belirtiliyor. Şimdilik bu seviyeden gelen alımlarla yeşil trend çizgisi üzerine çıkan SHIB, 20 günlük hareketli ortalama olan 721 seviyesini geçmeyi başaramasa da yatırımcılarına umut veriyor.

Yeşil trend çizgisi üzerinde kalamaya devam ederse SHIB’in önündeki ilk engel olarak 760 seviyesi ve sonrasındaysa 910 seviyesi görünüyor. 910 üzerindeki kapanışlardaysa SHIB’e olan ilginin arttığı ve hızlı bir yükseliş hareketinin geldiği görülebilir. Her zaman olduğu gibi bu yükseliş sürecinde kâr alımları yapmayı ve aldığınız seviyeye göre, şu anda 663 altındaki kapanışlar, stop koymayı unutmamanızı tavsiye ederiz.

4 Saatlik Görünüm

Teknik açıdan günlük grafikten sonra 4 saatlik zaman diliminde SHIB’i incelediğimizde, BTC düşüşü sonrası SHIB fiyatının kendini hızla toparladığı görülüyor.

Bu hızlı toparlanmanın ardından 675 – 684 dolar desteği üzerine çıkan SHIB, RSI göstergesi üzerinde de destek bulmuşa benziyor. Hafta sonuna girdiğimiz ve genellikle hafta sonlarının hacim açısından sıkıntılı geçtiği ve BTC’nin düşüş şokunu üzerinden atamadığı düşünüldüğünde oldukça sıkıntılı ve riskli bir hafta sonuna girdiğimizi söyleyebiliriz.

Shiba Inu (SHIB) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu zaman diliminde SHIB’i değerlendirmek isteyen yatırımcılar için fiyatın ve RSI seviyesinin uygun olduğu ve 675 altındaki mum kapanışlarını stop belirleyerek alım yapabilecekleri söylenebilir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’ler Yeni Haftaya Kötü Başladı! İşte En Çok Düşenler..

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yeni bir hafta başladı. Her ne kadar öğlen saatlerine kadar…

06.02.2024 - 00:25

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Coinbase, Bu 2 Altcoin’i Listeleyeceğini Duyurdu!

Dev kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda listeleme yol haritasında olan Aerodrome Finance (AERO) ve…

05.02.2024 - 23:11

Binance Kurucu Ortağı, Son Altcoin Listeleme Sızıntısı Hakkında Konuştu!

Dev kripto para borsası Binance bugün Ronin isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurdu. Bu duyuru sonrası Ronin'de…

05.02.2024 - 22:39

Bitcoin Yatırımcıları Dikkat: FED Başkanı Powell ve 2 Yönetici Açıklama Yaptı! İşte Kritik Noktalar…

Haftanın ilk günü özelinde kripto para ve geleneksel finans piyasalarının gündeminde ABD Merkez Bankası (FED)…

05.02.2024 - 21:53

Büyük Kripto Yatırımcıları Son Düşüşlerde Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve altcoin'ler yeni haftaya her ne kadar iyi başlamış…

05.02.2024 - 21:04

SON DAKİKA: Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Coinbase, Helium Mobile (MOBILE) isimli altcoin'i…

05.02.2024 - 20:42