Ripple (XRP)

XRP’deki Düşüş Ripple Şirketinin Tuzağı Mı?

Son 24 saat içerisinde XRP’de yaşananlar adeta bir dejavu niteliğinde. Daha önce defalarca kez yatırımcısını mağdur etmiş olan XRP, bu huyundan vaz geçmiş gibi görünmüyor.

Peki yatırımcılarını kahretmeye devam etmesinin temelindeki ana sebep; Ripple (XRP) firmasının komplo kurguları mı? yoksa yatırımcılarının hiçbir haber veya analize bakmaksızın XRP’ye olan tutkunlukları mı?

30 Ocak tarihinde FOMO (fırsatı kaybetme korkusu) hareketine başlayan XRP, 0,27800 dolar dip seviyesinden yükselişe geçmeye başladı. Geçtiğimiz 3 gün içerisinde oluşturulan FOMO’nun etkisiyle de yüzde 170 yükselerek, 0,75500 dolar fiyatıyla tavan yaptı.

24 Kasım 2020 tarihindeki hadiseyle birebir benzer bir durum yaşayan yatırımcılar, aynı tuzağa göz göre göre düşürüldüler. O dönemde de XRP yine ciddi bir yükseliş yaşamış ve ardından yükselişinin yarısını dakikalar içerisinde kaybetmişti.

Kaynak: Tradingwiew’den alınmıştır. 1 günlük XRP / USDT grafiği

Piyasalardaki FOMO’yu Ripple Şirketi Mi Yaptı?

Son birkaç gündür tüm platformlar, XRP hakkında adeta aynı söylemlerde bulunarak yeni yatırımcının ilgisini çekmekte başarılı oldular. Örneğin Reddit platformunda saat 16.30’da ”XRP Pump Olacak, XRP 1 dolar olacak” gibi iddialar yada ünlülerin XRP satın aldıklarını gösteren cüzdanları bir çok platformda yatırımcıların iştahını artırmak için önlerine sunuldu.

Bu haberleri okuyup ardını arkasını düşünmeden yüksek kazanç umuduyla XRP alan yatırımcılar, geçmiş dönemde oldukları gibi ciddi şekilde mağdur oldular.

Yatırımcılara bir darbe de şok iddialarda bulunan analistlerden geldi. Bazı analistlerin iddialarına göre, piyasalardaki FOMO etkisini başlatan guruplar ve XRP’nin yükselip 1 dolara ulaşacağına dair yapılan yayınlar, tamamen Ripple şirketinin eliyle yapıldı.

Zira tüm pump ve sinyal gruplarında eş zamanlı olarak son birkaç gündür XRP’nin konuşuluyor olması, bunun bir planlı hareket olduğunu gözler önüne seriyor.

Bunun sonucunda da Ripple şirketi, aleyhlerinde açılmış olan davaların etkisiyle düşen fiyatları tekrar yükseltip, satış yapabilmek için likitide sağlamış oldu. Yine cüzdan hareketleri incelendiğinde Ripple şirket yetkililerinin zirve fiyattan ciddi şekilde satış yaptığı görülüyor. Bu da Ripple şirketi hakkındaki komplo iddialarını kanıtlar nitelikte.

En Son Yazılar

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05

Bir Kripto Balinası, Binance’de Listelenmiş Bu Popüler Altcoin’i Topluyor!

Son dönemlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) başarılı bir performans sergileyerek yaşadığı düşüşlerin önemli…

30.01.2024 - 16:05

Kredi Kartı ile Bitcoin (BTC), Altcoin, Altın ve Döviz Alanlara Uyarı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aktardığı bilgilere göre son 1 yıllık dönemde bireysel kredi…

30.01.2024 - 14:57