Haberler

WhatsApp, Facebook ve Instagram Düşüyor: Bitcoin (BTC) Yükseliyor!

Dünyanın en büyük sosyal medya ve iletişim platformları Facebook, Instagram ve WhatsApp’a hala belirlenmeyen nedenlerden dolayı erişim sıkıntısı yaşanıyor. Ülkemizde de mevcut olan erişim ve internet sorunu, şu an için tüm dünyada kesintili halde devam ediyor. Buna bağlı olarak Facebook’un hissesi bu kesintiler sebebiyle, bugünü %5’ten fazla düşüş yaşayarak kapattı ve 324,90 dolar seviyesine geriledi.

Şuan için Bitcoin’in ani fiyat oynaklığıyla aynı zamana gelen sosyal medya platformunda oluşan erişim kısıtlaması hakkında tam bir açıklama gelmedi. Facebook’un İletişim Direktörü Andy Stone, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir sorun olduğunun farkındayız. ve mümkün olan en kısa sürede bütün erişim sıkıntılarını normale döndürmek için çalışıyoruz verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.”

İnternet kesintileri her kesimi etkilediği gibi kripto piyasasını da etkiliyor. Ancak Discord, Twitter, YouTube ve diğer birçok bilinen platform hala normal şekilde çalışıyor. Bununla birlikte bir çok kripto para yatırımcısı, twitter üzerinden bu olayı farklı bir mecraya çekti.

Eğer bu  bozulan platformların sistemleri blok zinciri üzerine kurulu olsaydı, böylesine kesintiyle karşılaşmazdık. artık merkezi olmayan bir sosyal ağ ihtiyacını görüyoruz.”

Medium kriptoda düzenli olarak Bitcoin ve kripto para birimleri hakkında yazı yazan Allen Farrington, “Facebook’u bir blok zinciri üzerine kurarlarsa, asla çökmez” sözlerine yer vererek, bu görüşü destekledi.

Bununla birlikte, sosyal medyada erişim sıkıntıları devam edip genel bir çöküş yaşanırken, Bitcoin’de gözle görülür bir yükseliş yaşanıyor. Bitcoin (BTC) fiyatı, üç saatten kısa bir süre içerisinde yaklaşık %4,5 artışla 46.891 dolara düştükten sonra 49.530 doların üzerine çıktı. Benzer şekilde, Ethereum (ETH) fiyatı aynı tepkiyi vererek %3,5 artarak 3.437 dolara yükseldi.

Öyle ki hali hazırda internet sorunlarına dahil olmadan hizmet veren twitter, kendi merkezi olmayan sosyal medya girişimi üzerinde çalışıyor. CEO Jack Dorsey ilk olarak Aralık 2019’da platformun sosyal medya için merkezi olmayan bir standart geliştirmek için özel bir ekibe fon sağlayacağını duyurmuştu ve yakın zamanda gruba liderlik etmesi için bir kripto geliştiricisiyle de anlaşma sağlamıştı.

En Son Yazılar

BitMEX Kurucusu Hayes, Binance’de Listeli Bu Altcoin’e Yatırım Yaptı!

Kripto para sektörünün en büyük türev platformlarından bir tanesi olan BitMEX'in kurucu ortağı Arthur Hayes,…

01.02.2024 - 14:15

Bitcoin’de (BTC) Şubat Kötü Başladı! Bu Ay Neler Olabilir?

Kripto para sektöründe dün gece itibariyle aylık kapanışlar gerçekleşti. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

01.02.2024 - 13:15

Bitcoin Borsası Binance, Yeni Bir Altcoin Parite Listeleme Duyurusu Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile piyasanın gündeminde kalmaya devam ediyor. Binance bugün…

01.02.2024 - 12:02

Kilitler Açıldı, Büyük Yatırımcılar Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

En önemli kripto para projelerinden bir tanesi olan Curve Finance (CRV), bugün itibariyle satış baskısı…

01.02.2024 - 11:05

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04