Analiz

Ünlü Analist Balon Diye Uyarırken Terra Rekor Tazeledi! – LUNA Fiyat Analizi!

Küresel bir ödeme sistemi oluşturmak amacıyla çeşitli stablecoinleri kullanan Ethereum tabanlı blockchain protokolü olan Terra, Terra Luna (LUNA) adındaki yerel kripto parasının yükselişiyle kripto para piyasasında adından söz ettiriyor.

Ünlü Analist Uyardı!

Kripto paraların twitter tarafındaki fenomen analistlerden biri olan sunnydecree, dün sabah attığı tweetle yatırımcılara uyarıda bulundu.

Shitcoinlerin farkına varılmasını ve bunların birer balon olduklarını ifade eden analist, örnek olarak LUNA’yı işaret etti. LUNA’nın coinmarketcapte 11. sırada yer aldığına ve 18 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olduğuna dikkat çeken analist, LUNA’nın aktif geliştirici sayısının 1 olduğunu merkezi olmayan bir proje olduğunu ve aktif bir ekibin olmadığını vurguluyor. Yani bu derece yükselen bir tokenin balon olduğunu ifade eden analist, güvende kalmak için Bitcoin (BTC) satın almayı tavsiye ediyor.

Zirveden Zirveye Uyuşmazlık!

Son bir haftadaki %50’lik yükselişiyle piyasanın yükselenleri arasına girmeyi başaran ve bir ay içerisinde ikinci defa ATH yapan LUNA, yayın saati itibariyle 48 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Günlük grafikte RSI göstergesi üzerindeki kırmızı düşen trendi yukarı yönlü kırmasıyla yaşadığı yükseliş sonrası fiyat tarafındaki kırmızı direnç çizgisi üzerine çıkan LUNA, an itibariyle 48,83 dolar direnciyle mücadele ediyor.

Terra Luna (LUNA) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

LUNA fiyatını değerlendirirken analistin dedikleri ve grafik üzerindeki hacim miktarı dikkate alındığında fiyat ne kadar yükselişe geçmiş olsa da bir tedirginlik oluşuyor. Ayrıca LUNA’nın yaptığı her iki yükselen tepe ve RSI’daki alçalan tepeler karşılaştırıldığında grafikte negatif uyuşmazlığın oluştuğu görülüyor. Bu nedenle fiyatın 52,22 – 53,14 dolar aralığındaki direnç alanına kadar yükselebileceği ancak sonrasında yükselişin yerini hızlı düşüş dalgasının alacağı düşünülüyor.

Son olarak bu noktada yatırımcılar stop seviyelerini 45,44 dolara taşıyabilir veya kırmızı trend çizgisi altındaki kapanışlarda manuel stop olma yoluna gidebilirler. Yeni alım yapmak isteyen yatırımcılar ise fiyatın 34 – 41 dolar aralığına gerilemesini ya da 53,14 dolar üzerinde kapanış yapmasını bekleyebilirler.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bitcoin ve ETH’de Haftalık Kapanışa Saatler Kaldı! Kritik Seviyeler Neler?

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

18.02.2024 - 22:50

Önümüzdeki Hafta Bu Popüler Altcoin’lerde Kilit Açılımları Olacak!

Kripto para yatırımcıları, altcoin'lerdeki kilit açılımlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Kilit açılımlarının kripto varlıkların…

18.02.2024 - 21:33

Dev Kripto Balinası, Bitcoin (BTC) Satışı Yapıyor! İşte Son Veriler..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ortalama 1.5 senedir düzenli bir şekilde yükseliş yaşıyor. BTC'deki…

18.02.2024 - 20:17

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’lerde Haftaya Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle ABD'den gelen enflasyon…

18.02.2024 - 19:00

Bir Tüccar 137 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 176 Bin Dolar Kazandı!

Sert yükselişler ve düşüşler kripto para sektörünün doğasında bulunuyor. Bu piyasadaki volatilite birçok yatırımcının zengin…

18.02.2024 - 18:11

Crypto Kemal’in Ninjaları, Yatırımcısına Yüklü Kazanç Getirdi! İşte Son Durum..

Kripto Türkiye'nin en büyük NFT koleksiyonu olan Ninja Squad, bugün itibariyle NFT gündemine oturmuş durumda.…

18.02.2024 - 16:23