Bitcoin (BTC)

Uzmanlar: Coronavirüs Aşısı Yeterli Olmazsa Bomba Asıl O Zaman Patlayacak!

Coronavirüs aşısı çalışmaları hızla devam ediyor. Bazı aşılar üretildi ve dağıtıma başlandı. Coronavirüs nedeniyle küresel ekonomik gelişmeler 2020 yılında sürekli negatif değer çizdi ve ekonomik kayıplar 12 trilyon doları fazlasıyla aştı.

Kayıplar giderek artmaya devam ederken hükümetlerin seçenekleri ise azalıyor. Seçenekler azaldıkça özellikle gelir düzeyi düşük olan ülkeler daha ağır vergiler, taksitlerde sınırlama, faiz artışları ve uluslararası yüksek faizli kredi başvurularında bulunmak zorunda kalıyorlar.

Bazı ülkeler uzunca bir süredir gıda, sağlık ve benzer alanlarda sorunlar yaşamaya başlarken, Türkiye’de de yoğun bakım doluluk oranlarında ciddi bir yükseliş olduğu uyarıları devam etmekte.

Coronavirüs Aşısı Etkili Olmazsa Büyük Kehanetler Var!

Coronavirüs aşısının başarısız olması ve etkisinin yetersiz olması durumunda çok ciddi sonuçların olacağı uyarısında bulunan ekonomistler, ilk olarak etkilenecek olanlar arasında borsaların olacağını belirtiyor. Borsaların coronavirüs pandemisi nedeniyle 2020 yılında bir kez çökmenin eşiğine kadar geldiği ve hâlâ düşük seyrettiğini belirten çok sayıda ekonomist, “aşıdan gelecek umutsuz bir haber” durumunda piyasaların çökeceğini belirtiyor.

Aşının başarısız olması durumunda kripto para birimi Bitcoin başta olmak üzere altın fiyatlarında “tarihte görülmemiş rekorlar” kırılabileceği öngörüsünde bulunan ekonomistler, ONS altın fiyatındaki düşüşün coronavirüs aşısı nedeniyle olduğunu hatırlatıyor ve “tam tersini düşünün, ters durumda altın fiyatlarında tarihi rekoru görebiliriz” diyor.

Bitcoin Rekor Kırabilir!

Bitcoin’in en güvenilir varlıklar arasında henüz çoğu bireysel yatırımcı ve kurumsal yatırımcı için yer almasa bile aşıdan gelecek olumsuz haberin fiyatın rekor düzeyde artmasına sebep olabileceği öngörülmekte.

Bitcoin fiyatının özellikle de tüm coronavirüs aşılarının yeterli koruma sağlamaması durumunda çok büyük değer kazanabileceği ve 32.000 dolardan daha yüksek 50.000 dolarlı seviyeleri görebileceğine dair tahminler var. Anthony Pompliano ve diğer bazı analistler 100.000 dolar tahmininde bulunurken, ekonomistlere göre ancak çok büyük bir olumsuz gelişmeler silsilesi olması durumunda 2021 yılında 100.000 dolar seviyesi yakalanabilir.

Aşılardan gelecek olumlu haberlerin ise borsaların yükselmesine, altının az değer kazanmasına ve Bitcoin gibi kripto para birimlerinde farklı gelişmelere yol açabileceği öngörüsü var.

*Bu içerik Kriptopiyasasi.com’a özel olarak üretilmiştir. Herhangi bir yatırım önerisi veya tavsiyesi niteliğinde değildir.

En Son Yazılar

Bitcoin’in Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şubat ayına her ne kadar kötü bir başlangıç yapmış…

02.02.2024 - 00:17

CryptoQuant, BitMEX Balinalarının Yüklü Bitcoin (BTC) Çekimi Yaptığını Bildirdi!

Kripto para sektöründeki önemli süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) son saatlerde…

01.02.2024 - 23:12

Piyasa Uzmanları: Bitcoin Yatay Gidecek Ama Bu Altcoin Sert Yükselebilir!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Yatırımcılar lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) ve…

01.02.2024 - 22:14

Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’de Zararına Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, alım satım hamleleri ile kripto varlıkları…

01.02.2024 - 21:08

SICAK GELİŞME: Coinbase, Bir Altcoin Listelemesi Daha Paylaştı!

En büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, bugün itibariyle altcoin listelemeleri ile gündeme…

01.02.2024 - 20:48

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’leri Vadelide Listeleyeceğini Duyurdu!

Dev kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda Aptos (APT), Filecoin (FIL) ve Sui (SUI) isimli 3 altcoin'i…

01.02.2024 - 20:04