Gündem

USD İle USDT Fiyatlarında Uyuşmazlık! USDT/TRY Teknik Analizi

Türkiye’deki kripto para yatırımcıları, dövizde bulunan oynaklık nedeniyle kendi yatırım yaptığı coinleri takip ederken, USDT/TRY paritesinin de yaptığı hareketlere odaklanmış durumda. Forex piyasalarındaki USD ile kripto piyasalarında USDT arasında ki değer farkı bir çok yatırımcı şüphelendiriyor.

Bir çok yatırımcı USD ile USDT arasındaki değer farkının neden olduğunu merak ediyor. Kripto piyasalarında dolar yerine geçen USDT yayın saati itibariyle 14.049 seviyelerinde fiyatlanırken, USD ise 13,67 seviyelerinde fiyatlanmaya devam ediyor.

Bu değer farkı hafta sonu piyasalar kapalıyken çok daha uçuk seviyelere ulaşıp, USDT’nin TRY karşılığında değer 16 seviyelerini geçmişti. Bu farkın olmasının sebebi Tether’in Amerikan Doları karşılığında tam 1 değerinde olmamasından ve kripto piyasasında yaşanan büyük düşüşlerden kaynaklanıyor.

Kripto piyasasında büyük bir düşüş hareketi gerçekleştiğinde yatırımcılar USDT’ye hücum ediyor ve değeri artmaya devam ediyor. Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği USDT/TRY paritesine ve ülkemizdeki döviz oynaklığının ne zaman bitebileceğine gelin birlikte göz atalım:

Ülkemizdeki Döviz Kuru Hareketleri Daha Ne Kadar Böyle Devam Edecek?

Yayın saati itibariyle 14.049 seviyelerinde fiyatlanmasını sürdüren Tether (USDT), 13.83- 13.60 destek seviyelerinin hemen üzerinde bulunuyor. Bu destek seviyelerinden yukarı doğru süre gelen hareketine devam edebilecek olan USDT, 15.024 seviyelerinde ki direncine yükselebilir.

13.83- 13.60 destek seviyesinden bir geri çekilme yaşanması durumunda yükselen trendini de kırması gereken Tether’in, ilerleyen günlerdeki faiz kararları şekillendirecek gibi duruyor. Her ne kadar şuan ki durumda böyle bir düşüş yaşanması beklenmese de 12.92 seviyelerine bir geri çekilme yaşanabilir.

İlerleyen günlerde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz oranlarında tekrar bir indirimin gelmesi durumunda, Amerikan doları değer kazanmaya, Türk Lirası ise değer kaybetmeye devam edebilir.

Dün okurlarımızla buluşturduğumuz haberimizde yer alan “TCMB başkanının yatırımcılarla buluşmasında faiz indirimi yapılmayacağını ve şimdilik sabit bir piyasa izleyeceğiz” sözlerini sizlerle buluşturmuştuk.

Faiz indirimi gelmemesi durumunda, Amerikan dolarının geri çekilmesi beklenebilir. Hali hazırda içinde bulunduğumuz politikanın değişmesi ve faiz arttırma olayı gerçekleşirse, dövizde sert geri çekilmeler görülebilir gibi duruyor.

ABD Dolar Endeks (DXY) Yükselişi Sürüyor!

Amerika Birleşik Devletlerinin dolar endeksi olan DXY, yükselişini son hız devam ettiriyor. DXY endeksi ABD dolarının diğer ulusal para birimlerine karşı değerini gösteren bir endeks olarak dikkat çekiyor.

FED’in para basımlarının ardından değer kaybeden DXY, çift dip formasyonunu oluşturduktan sonra yükselişine başlamış gibi duruyor. Yayın saati itibariyle 96.55 seviyelerinde bulunan DXY, 99.71 – 102.24 seviyelerine kadar bir yükseliş yapacak gibi duruyor.

Bu direnç seviyesinin üstüne çıkmayı başarırsa 106.39 – 107.77 seviyelerine yükselmesi beklenen DXY, bu dirençten reddedilmesi durumunda ise 89.35 – 87.66 desteğine kadar bir geri çekilme yaşayabilir.

İlerleyen günlerde TCMB’nin faiz artırmaması ve DXY’nin 99.71 – 102.24 seviyelerinde bulunan dirençten düşüşe geçmesiyle, ülkede ki hızlı döviz artışı azalacağı, ayrıca düşüşe geçmesi bekleniyor.

En Son Yazılar

Kredi Kartı ile Bitcoin (BTC), Altcoin, Altın ve Döviz Alanlara Uyarı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aktardığı bilgilere göre son 1 yıllık dönemde bireysel kredi…

30.01.2024 - 14:57

CoinEx Wallet’tan Web3’ün Benimsenmesine Yönelik İlgi Çekici Girişimler

CoinEx tarafından işletilen çoklu zincirli bir kripto cüzdanı olan CoinEx Wallet, marka güncellemesini takiben Web3'ün…

30.01.2024 - 14:47

DWF Labs, Binance’de Listeli Bu Altcoin’de Satış Yapıyor!

Önemli kripto para yatırım şirketlerinden bir tanesi olan DWF Labs, geçtiğimiz dönemde birçok kripto projesine…

30.01.2024 - 14:01

SON DAKİKA: Binance, Ethereum Ağında Yüklü USDC Transferleri Yapacak! Sebebi Ne?

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, geçtiğimiz dakikalarda yeni bir duyuru…

30.01.2024 - 13:08

Borsalara Yüklü Tether (USDT) Girişleri Oluyor! Bitcoin ve Altcoin mi Satın Alacaklar?

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) her ne…

30.01.2024 - 12:05

BNB Chain, 2024’te Yapay Zeka ve Web3 Gelişimini Hızlandırmak İçin Web3 Sektör Liderleriyle Bir Araya Geliyor

Dünyanın en büyük akıllı sözleşme blokzincirini içeren topluluk odaklı blokzincir ekosistemi BNB Chain, bugün yapay…

30.01.2024 - 11:46