Bitcoin (BTC)

Ünlü Ekonomist: “Bahsettiğim Durum Gerçekleşirse BTC Birkaç Ay Sonra 100.000 Doları Aşacak!”

Amerikalı ekonomist ve yazar Jeffrey Tucker, 16 Mart tarihinde katıldığı Youtube platformundaki bir ekonomi programında Bitcoin ve merkez bankaları ile ilgili varsayımlarını izleyicilerle paylaştı.

Ünlü ekonomist, lider kripto para birimi Bitcoin’in ülkelerin merkez bankaları için önemli bir seçenek olabileceğini ve merkez bankalarının olası BTC hamlesi sonrası Bitcoin fiyat artışının bambaşka bir seviyeye taşınabileceğini söyledi.

Bitcoin piyasa fiyatının, 2020 yılı son çeyreği itibari ile çok iyi bir yükseliş trendine girdiğini dile getiren Jeffrey Tucker, Bitcoin’in içinde bulunduğu rallinin 2017 yılında gerçekleşen ralliden daha farklı ve daha uzun soluklu bir şekilde olacağı tahmininde bulundu.

Merkez Bankaları İle Bitcoin Arasında Kurulacak Ortaklık Zorunlu Hale Gelebilir

Ekonomist Tucker, merkez bankalarının neredeyse finans ve ekonomi sektörlerindeki her bir şeyi, varlık olarak bünyesinde tutabileceğini ifade ediyor. Özellikle Amerikan Merkez Bankası Fed için bu söylemde bulunan Tucker, bazı olumsuz durumlara atıfta bulunarak merkez bankalarının bünyesinde bugünün dünyası için uygulayabileceği güçlü seçenekleri kalmadığını ima etti.

Son zamanlarda uygulanan para politikalarının gözden düştüğünü ifade eden Jeffrey Tucker, Bitcoin’in merkez bankaları için iyi bir tercih olacağı söylemini ısrarcı bir şekilde dile getirdi.

 “Fed başta olmak üzere Merkez bankaları BTC ile bir işbirliği gerçekleştirmeye başlarsa, Bitcoin yılın ortasına varmadan 100.000 doların üstüne çıkabilecek.

Ulusal paraların aksine, BTC yıkıcı ve doğa üstü olaylar gerçekleşmediği takdirde değer kaybetmeyecek bir varlık. Bu değerli varlığın sadece bu sebeple merkez bankaları için muazzam bir araç olabileceğini sanırım sadece ben hissetmiyorumdur.”

Ülkede Yaşanan Enflasyona Karşı Çare Bitcoin

ABD’de yaşanan ekonomik olumsuzluklar sebebiyle ekonomiye olan güven sarsılırken enflasyon tartışmaları da ülke gündeminin ilk sıralarında yer alıyor. Jeffrey Tucker, artan enflasyon durumu ile ilgili ise şunları söyledi:

“Eğer yapılan analizler doğru çıkarsa insanlar enflasyona karşı kendilerini sağlama almak isteyecekler. Bunun için en iyi senaryo ise Bitcoin almak olacak. Şahsen ben sınırlı arzı olan btc’yi sınırsız bir şekilde basılan dolara karşı tercih ederdim.”

En Son Yazılar

Bitcoin Ayısı Capo: BTC’deki Yükselişler Boğa Tuzağıdır, Sakın İnanmayın!

Bugün itibariyle lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) 57.400 dolar seviyelerine kadar bir yükseliş yaşamayı…

27.02.2024 - 19:22

Binance’deki Bu Altcoin Çok Beklenen Test Ağını Yayınladı, Ani Yükseliş Yaşandı!

Geçtiğimiz dakikalarda Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Arweave (AR), veri depolama üzerine yapay zeka ile…

27.02.2024 - 18:06

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı! İşte Ayrıntılar..

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, Bitcoin…

27.02.2024 - 17:02

SICAK GELİŞME: ABD’de Önemli Ekonomi Verileri Açıklandı! Bitcoin’e (BTC) Etkisi Olur mu?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletleri (ABD), finans piyasalarına yön vermeye devam…

27.02.2024 - 16:36

SON DAKİKA: Bu Popüler Altcoin, Endonezya Bilişim Bakanlığı ile Ortaklık Kurdu!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Lisk…

27.02.2024 - 16:18

49 Yıllık Analist, Bitcoin’deki (BTC) Zirve Tahminini Değiştirdi!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Peter Brandt, paylaştığı tahminlerle dikkat çekiyor.…

27.02.2024 - 15:38