Ethereum (ETH)

Tezos (XTZ), Ethereum’u (ETH) Tahtından İndirebilir mi?

Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız Bitcoin’in öngörülemez ve beklenmeyen düşüşünden bu yana sürekli olarak piyasada rakip projelerin tokenleri, aşamalı olarak yükseliş ve düşüş trendlerine giriyor. Bu konuda Cardano (ADA), Solana (SOL), Avalanche (AVAX), Fantom ve Cosmos, dirençli yükselen kripto paralardan sadece birkaçı konumunda bulunuyor. Piyasa konsolide olmaya devam ettikçe, birçok farklı altcoinin pozitif alternatifler olduğunu yatırımcılar fark etti.

Bu bahsedilen altcoinler arasında olan Tezos (XTZ), piyasa katılımcılarına son zamanlarda yüksek getiriler getiriyor. Belki de art arda 4 gün boyunca yeşil renkte işlem gören tek altcoin olma özelliğini taşıyor. Aslında, fiyatı sadece son 4 gün içerisinde %50’nin üzerinde değer kazandı.

XTZ Dalgalı Fiyatlanıyor!

Ağla ilgili yükseltmeler ve ağdaki yeni lansmanlar, genel olarak pozitif katalizör görevi gördü. Tezos, kendi kendini değiştiren bir blok zinciri durumunda ve ağını hardfork olmadan yükseltilebilen nadir projelerin başında bulunuyor. En son Granada yükseltmesi geçen ay uygulandı ve bahsedilen yükseltmeden elde edilen iyileştirmeler arasında, blok işlem süresi ve gas tüketiminde bir azalma/ucuzlama yapıldı.

İşlem maliyetlerindeki düşüş ile ağ üzerinde geçmişe bakıldığında yeni kullanıcılar çekmeyi başardı, bu da fiyatı olumlu yönde etkiledi. Ayrıca bu ayın başlarında, DAO’ları oluşturmak için bir protokol olan Homebase, Tezos blok zincirinde başlatıldı.

XTZ kullanıcıları ve geliştiricileri, ağın akıllı sözleşme özelliğini kullanarak birkaç başka varlık oluşturmasına izin verecek. Buna ek olarak Tezos’un resmi verilerine bakıldığında, toplam arzın %76,16’sının ağ üzerinde stake edildiğini gösteriyor. Yatırımcıların XTZ stake etmeleri, fiyatın sürekli artışına yardımcı oldu.

XTZ’de Ralli Beklentisi

Yukarıda bahsedilen metriklerin durumunu göz önünde bulundurduğumuzda, önümüzdeki birkaç günün BTC’nin savruk hareketleri sebebiyle, altcoinler için biraz zorlayıcı olabileceği söylenebilir. Ancak XTZ de geliştirme faaliyetinin son zamanlarda oldukça iyi bir hızda devam ettiğini belirtmek gerekir.

Aslında Tezos, Ethereum’un DeFi alanındaki hakimiyetini yakalama sürecinde ve ağında geliştirilmekte olan yaklaşık 135 proje ve dApp’e sahip.

Dahası, İsviçre’deki kripto para birimi firmaları, blok zincirinde popüler hisse senetleri gibi tokenize edilmiş varlıkları başlatmak için Tezos ile birlikte çalışıyor. XTZ, gelişen ve rekabet ortamının ortasında olan tüm tokenlerden gelecekte birkaç adım önde olmasına yardımcı olacak. Bu nedenle kısa vadeli aksilikler olsa da, sonunda olumsuz ayrışmanın uzun vadeli beklentiler tarafından gölgede bırakılmasına kesin gözle bakılıyor.

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Binance Bir Altcoin Delist Duyurusu Daha Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance, bugün itibariyle delist duyuruları ile gündeme geliyor. Binance'in pazar payının…

07.02.2024 - 12:35

Bir Kripto Balinası, Bitcoin ve Bu Altcoin’e Yatırım Yaptı! İşte Son Veriler..

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

07.02.2024 - 11:30

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile sektörün gündeminde…

07.02.2024 - 10:53

Bitcoin ve ETH’nin Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Bir Performans Gösterdi?

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

07.02.2024 - 00:54

SON DAKİKA: MicroStrategy Kazanç Raporları Açıklandı! Bitcoin (BTC) Satışı Var mı?

Geçtiğimiz dakikalarda Bitcoin'in en büyük destekçilerinden olan MicroStrategy'nin 2023 yılı 4. çeyrek kazanç raporları açıklandı.…

07.02.2024 - 00:07

ABD’de Bir Bankanın Daha Hisseleri Çöküyor! Bitcoin’e (BTC) Etkisi Olur mu?

Geçtiğimiz yıl itibariyle ABD Merkez Bankasının piyasaları fazlaca sıkılaştırması sonucunda ABD'de bir bankacılık krizi patlak…

06.02.2024 - 23:48