Bitcoin (BTC)

İsviçre Hükümeti, Bitcoinle (BTC) Kara Para Aklamanın Önüne Geçiyor!

Kara para aklamayla mücadele etmek amacıyla İsviçre makamları, kripto para alışverişlerindek işlem tutarı limitini 1000 İsviçre Frangı ile sınırlamak için kolları sıvadı. Bu kısıtlamanın ardından transfer yapılacak her iki tarafın kimlik onayının istenmesi gerekiyor.

Tüm banka kullanıcılarını, poliçe sahiplerini ve yatırımcıları dolandırıcılık hizmet sağlayıcılarından korumaya hizmet eden İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Kurumu (FINMA), dijital varlık sağlayıcı platformlarının suç amaçlı kullanılmasını önlemeye çalışıyor. Kara para aklama ve terör finansmanı ile mücadele için daha geniş bir çalışma başlattıklarını ifade ettiler.

Son zamanlarda İsviçre iki defa gündemi etkileyen rüşvet skandalı ile sarsıldı. Venezüella PDVSA ve 1MDB dahil olmak üzere çok sayıda kara para aklama vakasının ortaya çıktığını gördü ve kara para aklamanın gelişmesine izin veren bazı güvenlik açıklarını ele almak için 24 yıllık bir yasayı gözden geçirmeye karar verdi. Buna bağlı olarak, kripto paralardan komisyon alan, Bitcoin Suisse’nin bankacılık lisansını iptal etti.

FINMA, Bitcoin ATM’lerini de Kısıtlıyor

FINMA, kripto para birimine dayalı işlem miktarlarında sınırlamalarla daha katı bir yaklaşım benimsemek istiyor. Yasa ile tüm kripto para birimi işlemlerine ayda 1000 İsviçre Frangı sınırı koyuluyor. Miktarla ilgili düzenleme, sektördeki aktif yatırımcılarla istişareden sonra daha önce kabul edilmişti. Ancak sektörün bundan kötü etkileneceğinden korkan bazı kesimlerde itirazlarını sürdürdü.

İsviçre hükümetinin kara para aklamaya yönelik atmış olduğu adımlar ve düzenlemeler sektörü oldukça şaşırttı. Çünkü halihazırda İsviçre’de kriptoyu geçerli bir ödeme yöntemi olarak kabul eden 85.000’den fazla firma ve kuruluş var. SEBA bankası ve BBVA kuruluşları, ülkenin en tanınmış kripto para birimlerini kabul edenleri konumunda.

Yeni FINMA yönetmeliğine göre uyuşturucu satıcılarının ödeme sistemi olarak kullandığı kripto ATM’lerinin de kullanımında kısıtlamaya gidiliyor. İsviçre’de 130 Bitcoin ATM’si var. Bunlar, Zürih şehrinde 38 adet, Lozan şehrinde ise 20 adet olmak üzere diğer şehirlere de dağılmış durumda.

Yorumları Göster

  • Neden korkuyorlar önceleri hep kara parayı isviçre bankalarında yapıldı. Şimdi ne değişti kripto paradan korkuyorlar. Çünkü işleri bozulacak

En Son Yazılar

Bu Popüler Altcoin, Bosch ve Deutsche Telekom ile Ortaklık Kurdu!

Kripto para sektörünün popüler yapay zeka projelerinden bir tanesi olan Fetch.ai (FET), yaptığı ortaklıklar ile…

13.02.2024 - 11:54

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Vadelide Listeleme Kararı Aldı!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat…

13.02.2024 - 11:09

İşte Bitcoin’in 50 Bin Dolara Yükseldiği Gün, En Çok Artan Altcoin’ler!

Kripto para sektöründe yeni hafta fazlasıyla iyi başladı. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni…

13.02.2024 - 00:45

SON DAKİKA: Franklin Templeton, Spot Ethereum ETF Başvurusu Yaptı!

Son dakikalarda gelen bilgilere göre Franklin Templeton isimli varlık yönetim şirketi, spot Ethereum ETF başvurusu…

12.02.2024 - 23:39

Dev Yatırım Şirketi Kurucusu, Bitcoin’de (BTC) Yeni Fiyat Hedefi Verdi!

Yatırım şirketi Mechanism Capital'in kurucu ortağı Andrew Kang, lider kripto para birimi Bitcoin'e (BTC) yönlendirilebilecek…

12.02.2024 - 23:15

SON DAKİKA: Binance’deki Bu Altcoin, Yeni Launchpad’ini Duyurdu! Fiyat Tepki Veriyor..

Son dakikalarda dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan BakerySwap (BAKE), yeni launchpad'ini…

12.02.2024 - 22:23