Analiz

SNL Dogecoin’de (DOGE) 1 Dolar’ı Getirebilecek Mi? – Teknik Ne Söylüyor?

Piyasayı ve piyasadaki bütün temel ve teknik analizleri alt üst eden Dogecoin (DOGE), Elon Musk’ın 8 Mayıs SNL programını işaretiyle yükselişine devam ediyor.

Dogecoin yatırımcısı, Türkiye saati ile 9 Mayıs 06:30’da gerçekleşmesi beklenen programda Musk’ın her zaman twitter üzerinden yaptığı DOGE shillemesini yapması ve fiyatın 1 dolara doğru yükselmesini bekliyor.

Temel Anlamda FOMO Hakimiyeti!

İlk olarak bir ünlü bir Tiktok fenomeninin shillemesiyle yükseliş serüveni başlayan DOGE, Elon Musk’ın el atmasıyla Dünya genelinde büyük bir FOMO etkisiyle yükselmeye başladı.

Birçok analist, altı boş ve şaka olarak çıkarılan DOGE’nin bu yükselişinin balon olduğunu ve teknik ve temel anlamda da bir dayanağının olmadığını göstermeye çalıştı. Ancak oluşan FOMO ve fiyatın yükselişi, şimdilik analistleri boşa çıkarıyor.

Ayı Uyuşmazlığı Etkisini Gösterdi Mi? Yoksa Daha Fazlası Mı Var?

Günlük grafikte 16 Nisan günü 0.45 dolarlık zirve seviyeyi gördükten sonra 20 günlük hareketli ortalama olan MA20 (0.174 Dolar) seviyesine doğru düzeltme yapan DOGE, yeniden yükselişe geçerek bugün 0.74 dolarlık yeni bir zirve yaptı.

Dogecoin (DOGE) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Daha önceki zirvesinde RSI ve fiyat arasında uyuşmazlık göstermeyen ve Bollinger Bantlarını zorlayan DOGE, %60’lık bir düzeltme gördü. Bugün itibariyle yeniden Bollinger Bantlarını zorlayan ve ayrıca grafikte RSI ve fiyat arasında ayı uyuşmazlığı görülen DOGE, MA20 seviyesi olan 0.395 dolara doğru bir düzeltme yapabilir. Günlük grafikte görülen ayı uyuşmazlığının henüz etkisini göstermediği düşünülüyor.

Günlük grafiğin yanı sıra 4 saatlikte de görülen ayı uyuşmazlığının bugün 15:00’dan sonraki %17’lik düşüşle etkisini göstermiş olabilir. Bu düşüşün ardından grafikte uygulanan fibonacci düzeltmesine göre önemli bir destek olan 0.620 – 0.626 dolar aralığından alıcı bulan DOGE, yayın saati itibariyle 0.662 dolar üzerinden işlem görüyor.

Dogecoin (DOGE) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Yatırımcıların oldukça yüksek risk barındıran DOGE için yatırımlarında mutlaka stoplu olmaları gerektiği belirtiliyor. Günlük açıdan 0.63 altındaki mum kapanışının daha büyük düşüşleri beraberinde getirebileceği için yatırımcılar, stop olarak bu kriteri göz önünde bulundurabilirler.

Yükselen Kama’da İki Farklı Senaryo!

4 Saatlik grafiğe bir farklı bakış açısı ise yükselen kama ve yükselen trend olarak geliyor. Bu bakış açısında fiyatın sarı trend çizgisi üzerinde yükseldiği ve buna göre uygulanan trend temelli fibonacci uzatmasında fiyatın ilk hedefinin 0.815 dolar olduğu görülüyor.

Burada ayrıca oluşan yükselen kamanın yukarı yönlü kırılmasıyla 1 dolar olarak gösterilen kama hedefinin yükselen trend için uygulanan fibonacci’nin ikinci hedefine denk geldiği ortaya çıkıyor.

Birinci senaryomuz olan bu yükseliş yönlü emareleri grafikte RSI ve fiyat arasında oluşan ve boğa uyuşmazlığı olarak nitelendirilen pozitif uyumsuzluk da destekliyor.

Dogecoin (DOGE) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

İkinci senaryoda ise DOGE’nin sarı yükseliş trendini ve dolayısıyla yükselen kamayı aşağı yönlü kırmasıyla düşüşün başlayacağı yönünde oluyor. Bu düşüşün tepki alacağı ilk desteğin Supertrend göstergesindeki 0.59 dolar olduğu ve ardından 0.517 dolarlık seviye olduğu görülüyor. Bu desteklerin yitirilmesiyle DOGE’nin formasyon hedefi olan 0.413 dolara doğru gerilemesi beklenebilir.

Yatırımcılar, bu noktada 0.59 altındaki mum kapanışında dikkatli olarak grafikteki yeşil destek çizgisini takip edebilir. Bu desteğinde altında mum kapanışı olursa stop olmanın doğru bir strateji olacağı düşünülüyor.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05