Analiz

Shiba Inu (SHIB) Buradan Alınır Mı?

Kripto para sektörünü etkisi altına alan ve giderek büyüyen Shiba Inu (SHIB) etkisi, yeni yatırımcıları piyasaya çekmeye devam ediyor.

Uzun zaman önce SHIB alan yatırımcıların bir kısmı kâr alımı yaparken diğer bir kısmı da bir sıfır silme yolunda giden SHIB’i ellerinde tutmaya devam ediyor. Bu sırada gelen on-chain verilerine göre ise her geçen gün elinde SHIB tutanların sayısı artarken bu sayının 825,000’i geçtiği belirtiliyor.

Peki bu noktada yeni gelen yatırımcıların bu seviyelerden Shiba Inu (SHIB) alması doğru mu?

Coinmarketcap üzerinde Dogecoin’i (DOGE) sollayıp geçen ve sırada Polkadot’u (DOT) hedef alan Shiba Inu (SHIB), piyasa değeri açısından 40,28 milyar dolara ulaşarak 9. sırada yer alıyor.

Piyasada dün gelen vadeli işlem açanları oyundan saf dışı bırak için yapılan operasyonda milyonlarca dolar buharlaşırken SHIB, yükselmeye devam etti. Bunun üzerine SHIB üzerindeki ilgi daha da fazla artarken SHIB’de de beklenen oldu ve satış dalgası SHIB’i de vurdu. Ancak SHIB’in kendisini hızla toparladığı görülürken SHIB, yayın saati itibariyle 0.000073 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Shiba Inu (SHIB) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Kısa bir değerlendirmenin ardından sorumuza gelelim, buradan alınır mı? Aslına bakarsanız bu seviyede hem alınabilir hem de satılabilir. Elinde olmayan ya da olup da ekleme yapmak isteyen yatırımcı, alım için 0.00007245 – 0.00006715 – 0.0000606 dolar destek seviyelerini tercih edebilir. Ayrıca satış için bekleyenler de 0.000077 – 0.000079 dolar aralığında satışlarını yapabilirler. Ancak burada alış ve satış işlemleri için ikinci bir önemli nokta daha var.

Risk Yönetimi!

Alımlarını düşük seviyelerden yapmış ve %100’ün üzerinde kârı olan yatırımcı kârdan, yeni yatırımcı da ana parasından zarar etmek istemiyor.

İşte bu noktada aslında piyasada çok büyük öneme sahip olan risk yönetimi devreye giriyor. Kârda olan yatırımcılar destek noktaları veya fiyatın %5-%10 altında stop koyarak pozisyonlarını taşıyabilirler. Yukarıda belirttiğimiz destek noktalarını kullanarak alım yapan yeni yatırımcılar ise bu destek seviyeleri altında yine %5-%10 otomatik veya mum kapanışlarda manuel stop olabilirler.

Burada önemli nokta her zamanki gibi yatırıma başlarken bu %5 veya %10 zararı kabullenerek alım yapmaktır. Ve belirlediğiniz strateji doğrultusunda gerekli aksiyonları alırsanız genel anlamda kârlı bir sezon geçirmemeniz için hiçbir sebebiniz olmayacaktır.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

Yorumları Göster

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda 48 Bin Dolara Ulaştı! Altcoin’lerde Son Durum Ne?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) son dakikalarda yukarı yönlü hareketler sergilemeye başladı. Bitcoin'de (BTC)…

11.02.2024 - 00:17

DİKKAT: Ethereum Kurucu Ortağı, ETH Satışı Yaptı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum (ETH), an itibariyle 2.493 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Halen…

10.02.2024 - 22:42

Dev Kripto Balinaları, Hafta Sonu Binance’de Listeli Bu 2 Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe beklendiği gibi yine durgun bir hafta sonu yaşanıyor. Son günlerdeki sert yükselişlerin…

10.02.2024 - 20:50

Robert Kiyosaki: Aptal Olma, Bitcoin (BTC) ve Bu 2 Ürünü Topla!

Dünyanın en çok satan kişisel gelişim kitaplarından bir tanesi olan "Zengin Baba Yoksul Baba'nın" yazarı…

10.02.2024 - 19:09

Popüler Analist: Bitcoin (BTC) Halving Öncesi Bu Seviyeye Ulaşabilir!

Kripto para sektöründe hafta sonu her ne kadar durgun geçiyor olsa da, geçtiğimiz günlerde lider…

10.02.2024 - 17:36

Dev Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor! Son Durum Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

10.02.2024 - 15:20