Bitcoin (BTC)

SEC Başkanı Gensler’dan Yeni Kripto Para Regülasyon Açıklaması

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) yeni başkanı Gary Gensler, kripto para yatırımcıları tarafından kurtarıcı olarak görülüyordu. Gensler’ın blockchain geçmişi ve kripto para sektörüne dair engin bilgileri, kendisinin diğer regülatörlerden farklı olacağının düşünülmesini sağladı. Gensler, yaptığı yeni açıklamalar ile ise yatırımcıların bekledikleri gibi ilerlemeye devam ediyor.

Gensler’dan, Elon Musk’a Gönderme

Gensler, bugün Bloomberg News’e verdiği röportajında SEC’nin kripto para regülasyonları konusundaki düşüncelerine ışık tuttu. Yatırımcıları kripto para sektöründeki dolandırıcılıklardan korumanın en büyük öncelikleri olacağını ifade eden Gensler, açıklamasının devamında şunları belirtti:

“Bu teknoloji hakkında nötr olsam da bunu öğretmek için 3 yıl verdim ve kesinlikle yatırımcının korunması konusunda nötr değilim.

eğer birileri spekülasyonda bulunmak istiyorsa bu onların seçimi ancak bizim Ülke olarak bu yatırımcıları dolandırıcılığa karşı korumak gibi bir rolümüz var.”

Gensler’in spekülasyonlar konusunda kimleri hedef aldığı bilinmese de bunun Elon Musk gibi ünlü isimlere yönelik bir ima olduğu düşünülüyor. Musk, attığı tweetler ile şimdiden kripto para sektörünün dengesini bozdu ve Gensler’ın açıklaması da buna yönelik dikkatleri arttırdı.

SEC Başkanı bunun yanı sıra kripto para teknolojisinin ekonomik gelişim için de önemli olduğunu ifade etti. Ünlü isim, kripto paraların regülasyon sonrasında daha geniş bir ana akım kabule ulaşabileceğini düşündüğünün de altını çizdi ve regülasyonun iyi olduğunu ima etti.

En Son Yazılar

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda Sert Yükseliyor! Sebebi Ne?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni güne fazlasıyla iyi başladı. Dün itibariyle ABD enflasyon…

14.02.2024 - 12:26

Akıllı Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

14.02.2024 - 11:45

Beklenen An Geldi: Starknet (STRK) Airdrop’u Başlıyor! İşte Ayrıntılar..

Airdrop dendiğinde akıllara gelen ilk isim olan Starknet (STRK), çok uzun bir süredir kripto para…

14.02.2024 - 11:09

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33