Cardano (ADA)

Cardano (ADA), Sonunda İstediğini Aldı!

Toplam piyasa değeri açısından en büyük beşinci kripto para birimi konumundaki Cardano (ADA), son 24 saat içerisinde yerinden kıpırdamasa da oldukça önemli bir haber aldı. Aslında ADA’nın lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) de dahil olmak üzere birçok kripto para birimi sert düşerken yerinde tutunabilmesinin sebebi yeni haber olabilir.

Japonya’dan ADA’ya Yeşil Işık

Japonya’nın Coinbase’i olarak da bilinen BITPoint kripto para borsası, resmen ADA’yı listeleyeceğini açıkladı. EMURGO’da Cardano’dan sorumlu yönetici olan ve aynı zamanda dcSpark’ın kurucu ortağı konumundaki Sebastien Guillemot bu müjdeli haberi duyuran kişi oldu. Guillemot, ADA’nın Japon kripto para borsası BITPoint tarafından listeleneceğinin açıklandığını belirtti.

Ünlü isim açıklamasının devamında bunun anlamının birçok kişi tarafından tam olarak bilinmediğini ve aslında bunun Japonya topluluğu için Coinbase listelenmesi olarak görüldüğünü vurguladı. Kripto para sektöründe Coinbase Etkisi olarak isimlendirilen olay, Coinbase’in listelediği herhangi bir kripto paranın o gün ciddi bir yükseliş elde etmesi şeklinde biliniyor.

BITPoint listeleme haberini verse de bunun tarihini henüz açıklamadı ve Ağustos ayında bunun listeleneceğini belirtti. İlgili gün geldiğinde ADA fiyatında pozitif bir hareketlenme görmek bu sebeple bir hayli olası.

Japonya içerisindeki regülasyonlardan dolayı burada bir kripto para listelemeden önce gerekli izinlerin alınması gerekmekte. Bu da aslında ADA’nın Japonya’nın finansal regülatörlerinden tam not aldığını ortaya koymakta.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14