Bitcoin (BTC)

Rusya, Bitcoin (BTC) Transferlerini Takip Etmeye Başlayacak

Lider kripto para birimi Bitcoin bir noktaya kadar gizlilik ve anonimlik sunsa da bazı araçlar kullanılarak bunun takip edilebildiği biliniyor. Özellikle kullanıcıların BTC cüzdanlarını tespit ettikten sonra blockchain teknolojisinin sunduğu şeffaflık, takip etme konusunda inanılmaz bir avantaj ortaya koymakta.

Rusya, Bitcoin’e Yönelik Takibi Arttıracak

Rusya hükümeti de bundan sonra Bitcoin işlemlerini çok yakından takip etmeye karar verdi. Rosfinmonitoring isimli ülkenin finansal takip kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre Bitcoin ve itibari para transferleri çok yakından takip edilecek. Kullanıcıların sattıkları BTC ve bunları itibari paraya dönüştürmesi, direkt olarak kayıt altına alınacak.

Normalde kara para aklama ve terör finansmanı ile ilgili para akışlarını takip eden Rosfinmonitoring, şimdi de gözünü Bitcoin’e çevirdi. Kurumun Başkanı German Neglyad konu hakkında yaptığı açıklamada bankaların borsa transferlerine şimdiden dikkat etmeye başladığını ve bunun daha da artacağını ifade etti.

Bitcoin transferlerinin değeri hesaplanacak ve belirli bir limitin üzerindeki transferler direkt olarak ülkenin regülatörlerine aktarılacak. Bankaların bu işlemleri tam olarak nasıl tespit edeceği belirtilmese de aslında borsalardan çıkan BTC transferlerini takip etmek oldukça kolay.

Buna ek olarak TASS ile bir röportaj gerçekleştiren Neglyad, artık şüpheli kripto para işlemleri için de ayrı bir birim açacaklarını ve suçluların BTC transferlerinin bu şekilde yakalanacağını vurguladı.

Ayrıca, Suçluların Bitcoin yerine bu tip şüpheli işlemlerde Monero da kullandıkları belirtiliyor.

En Son Yazılar

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28

Popüler Kripto Tüccarı Saldırıya Uğradı, Milyonlarca Dolarlık Altcoin Çalındı!

Kripto para sektörünün en korkutucu isimleri olan bilgisayar korsanları, yatırımcıların varlıklarını hedef almaya devam ediyor.…

16.02.2024 - 11:09