Bitcoin (BTC)

Rusya Başkanı Putin, Dünyaya Meydan Okudu! Bitcoin’e Etkisi Ne Olacak?

Rusya – Ukrayna arasındaki savaş tüm hızıyla devam ediyor. Dünya kritik bir süreçten geçerken, finansal piyasalarda çalkantılar devam etmekte.

Son günlerde ise dünya gündeminde önemli bir yer tutan Finlandiya ve İsveç krizi bulunmakta. Bu 2 devlet NATO‘ya girmek istese de, halen böyle bir gelişme resmileşmemiş gibi gözükmekte.

Bugün itibariyle Rus hükümeti kritik kararlar aldı. 21 Mayıs tarihinde Finlandiya’ya gaz akışını aniden kesmeyi planlayan Rusya, büyük bir çatışma ortamı başlatabilir.

Geçtiğimiz dakikalarda ise kameralar karşısına geçen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, şu açıklamalarda bulundu:

“hükümet yetkilileri, rusya’nın dtö üyeliğini artık gözden geçirme vaktiniz gelmiştir.”

Dünya Ticaret Örgütü olan DTÖ üyeliğini gözden geçirme kararı alan Putin, Rusya’ya net bir şekilde karşıt tavır izleyen ülkelerle, doğalgaz ve brent petrol ticaretini durduracağı düşünülmekte.

Türkiye hakkında olumsuz bir tavır sergilemediği görülen Rusya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Finlandiya ve İsveç tutumunu desteklediği tahmin ediliyor.

Bitcoin’de Olası Tehlikeler Artmaya Başladı!

Bugün itibariyle Dünya Sağlık Örgütü “Maymun Çiçeği” hastalığı hakkında yeni bir toplantı kararı almıştı. Rusya cephesinden de agresif açıklamaların gelmesi piyasaların tekrar düşüşe başlamasını tetikleyebilir.

Rusya-Ukrayna savaşının başladığı tarihte çok büyük bir düşüş yaşadığını gördüğümüz BTC, o günlere benzer bir çöküş daha yaşayabilir.

Okurlarımızın temel anlamda birçok sorun bulunurken, Bitcoin ve altcoin yatırımlarında mutlaka stop kullanarak risklerini minimalize etmeleri önerilir.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

Yorumları Göster

  • Gördüğüm kadarıyla crypto coin piyasasının gerçek bir altyapısı ve geleceği yok. Zaten iddia edildiği gibi bağımsız veya alternatif de değil. Yaşanmakta olan resesyon ve enflasyon sürecinde, bir çok coin muhtemelen Luna gibi sıfırlanacaktır. Şu durumda ya iyice düşünceye kadar beklemek, ya da tamamen uzak durup; fiziken varolan ve üretime dayalı unsurlara yönelmek gerekli.

  • BTC'yi en çok etkileyen FEDin sıkılaştırma tutumudur. Nitekim ABD borsaları bu olgu nedeniyle düşüyor ve kripto piyasası paralel bir seyir halinde. Rusya-Ukrayna savaşı ve Rus karşıtı batı bloğunun çığırtkanlığı artık piyasalar tarafından fiyatlanmış durumda.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09