Analiz

Ripple (XRP) Kritik Alanda! – İşte Önemli Seviyeler!

İçinde bulunduğumuz boğa sezonu içerisinde Bitcoin’in (BTC) yanı sıra aşırı derece yükseliş yaşayan birçok altcoine rağmen Ripple (XRP), hâlâ olduğu yerinde sayıyor.

Ripple üzerine açılan davalardan oldukça fazla etkilenen XRP, bir süredir yatırımcılarını kendinden soğutmuşa benziyor. En son 23 Şubat günü yaşadığı %30 gerilemenin ardından bu yana bir yatay seyir içinde bulunan XRP, teknik anlamda bir sona giderek yaklaşıyor.

Alan Daralıyor!

Ocak ayı sonunda 5 gün içerisinde %200 yükseliş yaşayan XRP, bu bağlamda oluşturulan fibonacci düzeltmesi seviyelerine oldukça iyi bir şekilde riayet ediyor.

Günlük zaman aralığındaki mumların ocak ayı başından itibaren fiyatın alt bandını oluşturduğu yükselen bir trend görülüyor. Son günlerdeyse XRP’nin bu trend çizgisini zorladığı ve ayrıca 20 günlük hareketli ortalama altında olduğu ortaya çıkıyor.

Bu doğrultuda fiyat üzerindeki beklentiler, eğer XRP’yi kurtaracak bir yükseliş olmazsa fiyatın bu trendi aşağı yönlü kıracağı yönünde şekilleniyor.

Ripple (XRP) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Yayın saati itibariyle 20 milyar doların üzerindeki piyasa değeriyle 0.443 dolar üzerinden işlem gören XRP, önemli bir destek alanı olan 0.425 – 0.441 dolar aralığının üzerinde bulunuyor.

Fiyatın bu destek alanı veya trend kanalı altında günlük mum kapatması halinde XRP tehlikeye gireceği için stop olmak mantıklı olabilir. Aynı zamanda fiyatın şu anda bir destek alanı üzerinde olduğu düşünülerek bu seviye altında stop olmak şartıyla alımlar yapılabilir.

Son olarak kesin bir şekilde ne olacağı bilinmemekle birlikte XRP fiyatının yukarı yönlü kırılımında 0.5 ve 0.56 dolar hedefleri, aşağı yönlü kırılımında ise 0.356 dolar hedefi bulunuyor.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09