Altcoin

Ripple CEO’su XRP Yatırımcılarının En Çok Merak Ettiği Soruları Yanıtladı: Kurtuluş Yakın mı?

Ripple’a açılan dava, XRP yatırımcıları için büyük bir boğa fırsatının kaçmasına neden oldu. Dava haberi öncesinde 0,77 doları gören ve 0,50 dolar desteğinde tutunan XRP fiyatı, bunun devamında ise 0,17 dolara kadar geriledi. Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise davada yer alan birçok “sert iddiaya” 7 Ocak gecesinde yanıt verdi.

ABD’nin menkul kıymet regülatörü SEC tarafından açılan davada Ripple ve yöneticileri hakkında oldukça sert iddialara yer verildiği görülmüştü. Bunlardan birisi borsalara XRP listelemesi için XRP ile ödeme yapıldığıydı. Buna ek olarak Ripple müşterilerine XRP ile ödeme yapma veya yöneticilerin bizzat XRP satması gibi iddialar da dava belgesinde yer alıyor.

Ripple CEO’sunun XRP Açıklamasından Önemli Noktalar

Ripple CEO’su Garlinghouse ise dün yayınladığı gönderide bu ve bunun gibi birçok soruya yanıt verdi. CEO’nun 5 önemli soru ve bunlara verdiği cevaplar ise şu şekilde sıralanabilir:

1.Ripple neden SEC ile anlaşmadı?

Garlinghouse bu konuda detaylara giremeyeceğini ancak bunu denediklerini, yeni yönetim ile de denemeye devam edeceklerini belirtti. CEO, bunu XRP yatırımcılarına en az zarar verecek şekilde çözeceklerini vurguladı.

2. Borsalara XRP listelemesi için ödeme yaptınız mı? XRP ne zaman yeniden listelenecek?

Garlinghouse aslında bu soruda borsalara XRP ödemesi yapılıp yapılmadığına açıklık getirmedi. CEO buna karşın XRP’nin ticari hacminin %95’inin ABD dışı kaynaklı olduğunu ve burada XRP’nin listeli olduğunu belirtti.

3. SEC’e ne zaman yanıt vereceksiniz? Neden sessizsiniz?

Garlinghouse dava konusunda sessiz olmadıklarını ancak yasal süreçlerin yavaş olabileceğini vurguladı. İşlerin yavaş gözükebildiğini ancak perde arkasında birçok gelişme olduğunu vurgulayan Garlinghouse, yatırımcılara güven verdi.

4. Yatırımcılar Ripple’a güveniyor mu?

Kısa süre önce Ripple yatırımcısı Tetragon da şirketi dava etti ve bu durum çatırdamaların olduğunu ortaya çıkardı. Garlinghouse ise Ripple yatırımcılarının güveninin tam olduğunu, %1,5 hisseye sahip olan Tetragon’un kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.

5. Müşterilerinize XRP kullanması için ödeme yaptınız mı?

Özellikle MoneyGram şirketine XRP kullanması için yüklü ödemeler yapılması tepki çekmişti. Ripple CEO’su ise bu yöntemin aslında PayPal, Visa ve önde gelen ödeme şirketleri tarafından kullanıldığını belirtti. CEO, bu açıklama ile ödeme yapıldığını da kabul etmiş oldu.

CEO’nun açıklamalarının özetine bakılacak olursa Ripple’ın SEC ile anlaşmaya gitmeyi hedeflediği görülüyor. SEC’nin buna ne tepki vereceği ise kilit bir konu.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11

SON DAKİKA: FTX Borsası Kullanıcılara Tam Ödeme Yapacak! Yeniden Açılacak mı?

Son dakikalarda gelen bilgileri göre 2022 yılında iflas eden kripto para borsası FTX, kullanıcıların varlıklarını…

31.01.2024 - 19:09

SICAK GELİŞME: Binance Jupiter (JUP) Listelemesini Erteledi! İşte Ticaretin Başlayacağı Saat..

Bugün itibariyle kripto para sektörünün gündeminde Jupiter (JUP) isimli altcoin yer alıyor. Gerçekleştirdiği airdrop kampanyası…

31.01.2024 - 18:30

Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek: FED Enflasyonu Nasıl Düşürdüyse, Bizde Öyle Düşüreceğiz!

Bugün itibariyle Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararı öncesinde açıklamalarda…

31.01.2024 - 18:20

SICAK GELİŞME: Ripple Kurucu Ortağı, XRP Hack Olayı Hakkında Açıklama Yaptı!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Ripple (XRP), son dakikalarda hack gelişmesi…

31.01.2024 - 17:40

SON DAKİKA: Hackerlar Ripple’ı Hedef Aldı, Yüklü XRP Hırsızlığı Yapıldı!

Son dakikalarda bir blockchain dedektifi olan ZachXBT'nin aktardığı bilgilere göre bilgisayar korsanları Ripple'a (XRP) saldırdı.…

31.01.2024 - 17:09