Ripple (XRP)

Ripple 1-0 SEC: Ripple (XRP) Mahkemede Öne Geçti

XRP topluluğu Ripple ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) arasındaki son duruşmadaki zaferi kutlamaya başladı.

Ripple Davasında Olumlu Gelişme

Ripple Labs ve iki yönetici Christian Larsen ile Brad Garlinghouse’a karşı açılan davanın son duruşması 19 Mart tarihinde görüldü. Çevrimiçi olarak gerçekleştirilen duruşmada Yargıç Netburn’ün savunmaya söz vermesi, Ripple’in avantajını başlattı. Netburn, konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti ve Ripple’dan bunu açıklamasını istedi:

“Ben, xrp’NİN HEM KENDİ PARA DEĞERİNE VE KULLANIM ALANINA SAHİP OLDUĞUNU, hem de BU KULLANIM ALANININ XRP’Yİ BTC VE ETH’DEN AYIRDIĞINI ANLADIM.”

Bu açıklama aslında XRP’ye karşı atılan bütün iddiaların da tam tersi yönde bir ifade olarak görülüyor. XRP’nin bizzat mahkeme tarafından özel bir kullanıma sahip olduğunu vurgulanması ve teyit edilmesi, menkul kıymet suçlamalarını düşürecektir.

SEC, XRP’nin menkul kıymet olduğunu ve Ripple’ın lisanssız menkul kıymet satışı yaptığını vurgulamıştı. Ripple ise XRP’nin gerçek bir kullanıma sahip olduğunu vurgulayarak buna karşı geldi.

Şimdi ise Ripple’ın en güncel duruşmada böyle bir açıklama ile karşılaşmış olması rüzgarı arkasına aldığını gösteriyor. Ripple ve SEC arasındaki bu duruşma detaylarının ortaya çıkmasıyla, XRP fiyatı son 24 saat içerisinde geçici de olsa bir yükseliş yakaladı. XRP fiyatı bu yazının kalem alındığı an itibarıyla ise 0,504 dolardan işlem görüyor ve son 24 saat içerisinde %3,2 yükseliş kaydetti.

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’ler Nasıl Bir Gün Geçirdi? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle ABD enflasyon verilerinin beklentilerin…

14.02.2024 - 00:52

CryptoQuant: Kurumsal Yatırımcılar Akın Akın Bitcoin (BTC) Topluyor!

Son günlerde lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) volatil artışlar yaşıyor. Her ne kadar BTC…

13.02.2024 - 23:42

Bitcoin Ayısı Capo, Portföyünde Bu 4 Altcoin’i Tutuyor!

Kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Crypto Capo, bugün itibariyle yaşanan sert…

13.02.2024 - 22:33

Rusya Merkez Bankası, Bitcoin (BTC) ve Altcoin’leri Hedef Aldı!

Rusya Merkez Bankası, bugün itibariyle 2023 yılında finansal piyasada kripto para birimleri kullanılarak yapılan dolandırıcılık…

13.02.2024 - 21:36

Dev Kripto Balinaları Bitcoin’in Düştüğü Gün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor!

Bugün itibariyle kripto para sektöründe keskin geri çekilmelerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi…

13.02.2024 - 20:16

Bitcoin’de (BTC) Düşüşler Nereye Kadar Devam Edecek? İşte Son Durum..

Bugün itibariyle geçtiğimiz günlerin aksine kripto varlıkların kademe kademe düşüş yaşadığı görülüyor. Lider kripto para…

13.02.2024 - 19:23