Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) Düşerken Ethereum (ETH) Fiyatının Tutunma Sebebi ne?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), oldukça olumlu geçen haftadan sonra kızıla boyandı. BTC fiyatı son 7 günde %6,2 düşüş yaşarken son 24 saatin düşüşü %5’in bile üzerine çıktı. Bu yazının kaleme alındığı an itibarıyla ise 1 günlük düşüşünü %3,7 seviyesine çeken ve toparlanan BTC, altcoinlerin ise daha sert çakılmasına neden oldu.

Bitcoin Fiyatı Direncin Altında Kaldı

Bitcoin fiyatının bu düşüşü ise tamamen döngüsel bir hareket olabilir. Son aylarda özellikle hafta sonu ve pazartesi günleri düşüş yaşayan BTC, 60.000 dolar direncini test edip geri dönerek bu döngüyü tekrarladı.

Top 10 içerisindeki gidişata bakıldığında özellikle ADA ve DOT fiyatlarında %5 ve üzeri düşüş yaşandı. Buna rağmen ADA ve DOT’un rakibi olarak görülen toplam piyasa değerine göre en büyük ikinci kripto para birimi Ethereum (ETH) fiyatının nispeten tutunduğu söylenebilir.

Ethereum fiyatı daha önceki BTC düşüşlerinde ise neredeyse bunun iki katı düşüş yaşamıştı. ETH fiyatının şu an tutunmasının ise üç temel sebebi olabilir.

ETH Fiyatını Destekleyen 3 Gelişme

Bu sebepler arasında en önemlisi ise geliştiricilerin EIP-1559 için attıkları adımlar. EIP-1559 resmen kabul edildi ve işlem ücretlerinde ciddi bir düşüş getirecek olan bu geliştirme Temmuz 2021’de uygulanmaya başlanacak. EIP-1559 ile beraber madencilerin geliri %50’ye kadar düşüş yaşayacak olsa da işlem ücreti sorunu çözülecek.

İkinci olumlu sebep ise borsalardaki ETH rezervlerinin tüm zamanların en düşük seviyesine gerilemesi olarak görülmekte. Borsalardaki ETH’lerin cüzdanlara gönderilmesi, satış baskısının azaldığı anlamına geliyor. Buna ek olarak ETH 2.0 kontratına yatırılan ETH miktarının rekor kırması da ağa olan güvenin arttığını göstermekte.

Üçüncü sebep ise kurumsal yatırımcının ETH alımlarını arttırması olarak biliniyor. Grayscale son 1 ayda Bitcoin alımından çok ETH alımı yaptı. Buna ek olarak CoinShares’in yayınladığı son raporda da 2021’in ilk çeyreğinde en çok ilgi gösterilen ikinci kripto paranın ETH olduğu vurgulanmıştı.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12