Ethereum (ETH)

Polygon (MATIC), Beklenen Güncellemeyi Tamamladı: Yükseliş Başlayacak mı?

Ethereum (ETH) ağı odaklı L2 ölçeklenebilirlik çözümü Polygon (MATIC), büyük güncellemeyi hayata geçirdi. Ethereum’un yol haritasını takip eden proje, ETH’ye rekor yükseliş getiren EIP-1559 güncellemesini kendi ağında da hayata geçirdi.

Ağda devamlı olarak işlem ücreti üzerinden token yakılmasını sağlayan bu güncelleme, aslında hiç bitmeyen bir token yakım mekanizması getiriyor.

Polygon da EIP-1559’a Kavuştu

Ethereum bu özelliğe geçtiğimiz yaz döneminde EIP-1559 ve Londra hard forku ile kavuşmuştu. Polygon ise şimdi blok 2385000 itibarıyla benzer güncellemeye kavuştu. Polygon ekibi 17 Ocak tarihinde yaptıkları açıklamada Mumbai test ağında bu güncellemenin başarıyla hayata geçirildiğini aktardı.

MATIC arzı da aynı Ethereum ağında olduğu gibi toplam arzın %0,27’si her yıl yanacak şekilde azalacak. Bu tabii ki mevcut tahminler üzerinden elde edilen bir veri ve bunun değişebileceği düşünülmekte. MATIC’in toplam arzı 10 milyar iken sirkülasyondaki arz 6,8 milyar adet olarak biliniyor.

Polygon ağındaki işlem ücretleri geçtiğimiz ayın sonlarında ve bu ayın başlarında adeta rekor kırmıştı. Talepteki ve kullanımdaki artış buna sebep olurken yatırımcılar ise artan işlem ücretlerinden rahatsız oldu. Şimdi gelen yeni mekanizma ise hem işlem ücretlerinin boşa gitmemesini sağlayacak hem de diğer güncellemeler sayesinde işlem ücretlerinde düşüş görülebilecek.

Ethereum ağı bunu 6 ay önce hayata geçirdi ve o tarihten bu yana 1,54 milyon adet ETH yakıldı. Bu, mevcut fiyat üzerinden 5 milyar dolara tekabül etmekte ve kesinlikle büyük bir miktar.

En Son Yazılar

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14

Bitcoin Borsası Binance Türklerin Yakından Takip Ettiği Altcoin Hakkında Duyuru Paylaştı!

2022 yılının en büyük facialarından bir tanesi olan Terra (LUNA) çöküşü, kripto varlıkları derinden etkilemişti.…

30.01.2024 - 17:05