Polkadot (DOT)

Polkadot (DOT) Ağındaki Proje, Saldırıya Uğradı!

Polkadot (DOT) artık merkezsiz finans ekosisteminin en önemli parçalarından birisi haline geldi. Polkadot ve Kusama ağlarında yüzlerce ve hatta binlerce kripto para projesi hayata geçirilmekte. Bu durum çoğunlukla fayda sağlasa da bazen zararı da beraberinde getirebilmekte.

Polkatrain, Saldırıya Uğradı

Polkadot ağı tabanlı merkezsiz fon toplama platformu Polkatrain de bunun en güncel örneği oldu. Polkatrain, arbitraj saldırısı sonrasında 3 milyon dolarlık kayıp açıkladı. Saldırı, blockchain ekosistemi odaklı güvenlik platformu SlowMist tarafından tespit edildi. Polkatrain’in akıllı kontratının değişim işlevine yönelik olan saldırı direkt olarak POLT_LB kaynaklı para iade koduna yöneltilmiş.

SlowMist tarafından yayınlanan bildiride saldırganların sistemin güncelleme fonksiyonundaki açıklardan faydalandığı vurgulanıyor. Bir kullanıcı Polkatrain’in kripto para birimi PLOT’u satın aldığında normalde belirli bir para iade hakkına kavuşuyor. Sistemin tasarımı nedeniyle para iadeleri transfer fonksiyonu ile gönderiliyor ve bunun devamında sistem güncelleniyor. SlowMist ekibi saldırının tam olarak buraya yapıldığını vurgulamakta.

Polkatrain ekibi konu hakkında yaptığı açıklamada ise saldırgan ile ilgili kişisel bilgilerin bulunduğunu belirtti. Bay Jiang olarak açıklanan saldırganın bu fonları iade etmesi istendi. Polkatrain ekibi fonların iade edilmesi durumunda ise Çin’deki kolluk kuvvetlerine bilgi verilmeyeceğini de taahhüt etti. Bu durumun nasıl çözüleceğini ise zaman gösterecek.

En Son Yazılar

Bitcoin ve ETH’de Haftalık Kapanışa Saatler Kaldı! Kritik Seviyeler Neler?

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

18.02.2024 - 22:50

Önümüzdeki Hafta Bu Popüler Altcoin’lerde Kilit Açılımları Olacak!

Kripto para yatırımcıları, altcoin'lerdeki kilit açılımlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Kilit açılımlarının kripto varlıkların…

18.02.2024 - 21:33

Dev Kripto Balinası, Bitcoin (BTC) Satışı Yapıyor! İşte Son Veriler..

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ortalama 1.5 senedir düzenli bir şekilde yükseliş yaşıyor. BTC'deki…

18.02.2024 - 20:17

Bitcoin (BTC) ve Altcoin’lerde Haftaya Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle ABD'den gelen enflasyon…

18.02.2024 - 19:00

Bir Tüccar 137 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 176 Bin Dolar Kazandı!

Sert yükselişler ve düşüşler kripto para sektörünün doğasında bulunuyor. Bu piyasadaki volatilite birçok yatırımcının zengin…

18.02.2024 - 18:11

Crypto Kemal’in Ninjaları, Yatırımcısına Yüklü Kazanç Getirdi! İşte Son Durum..

Kripto Türkiye'nin en büyük NFT koleksiyonu olan Ninja Squad, bugün itibariyle NFT gündemine oturmuş durumda.…

18.02.2024 - 16:23