Analiz

Miota’nın (IOTA) Yeni Ortaklık Duyurusu Ve IOTA Fiyat Analizi!

Bitcoin’deki (BTC) düşüş sürecinin ardından girilen yatay konsolidasyon sürecinde yaşanan BTC hakimiyeti, yükselişiyle piyasadaki altcoinlerin ezdiği görülüyor.

Ancak Haziran ayı itibariyle mainnet, yeni ortaklıklar ve yeni borsalarda listeleme gibi olumlu haberleri bulunan bazı altcoinler, yukarı yönlü hareketleniyor. İşlemleri doğrulayan bir düğüm sistemi olan Miota’da (IOTA) bu olumlu haberlerden birini olan Fetch.ai (FET) ile olan ortaklığını duyuruyor.

Fetch.ai’nin toplu öğrenmeyi amaçlamak için Nesnelerin İnterneti (IoT) cihazlarını ve algoritmalarını birbirine bağlamayı amaçlayan bir platform olduğu düşünüldüğünde, Miota ile olan ortaklığının uzun bir süredir beklendiği düşünülüyor.

IOTA Günlükte Hâlâ Düşüş Trendinde!

Günlük zaman diliminde değerlendirildiğinde henüz düşüş trendini kıramadığı görülen IOTA, yeşil destek çizgisi ve kırmızı düşüş trendi arasında sıkışmaya devam ediyor.

Miota (IOTA) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Bugün FET ile olan ortaklığının açıklanması ve BTC cephesindeki yükseliş, fiyata sadece %5’lik bir yükseliş sağlarken IOTA’nın hâlen MA200 seviyesi olan 1.097 dolar altında olduğu görülüyor. Grafikteki sıkışma ele alındığında önümüzdeki hafta BTC hareketlerine de bağlı olarak IOTA’nın bir karar vermesi bekleniyor.

Şu aşamada yeşil trend çizgisi altındaki mum kapanışları fiyatı 0.883 dolar ve 0.714 dolar desteklerine götürebileceği için bu gibi bir durumda stop olma yoluna gidilebilir. Yukarı yönlü harekette ise 1.157 – 1.194 dolar aralığının önemli bir direnç alanı olarak ortaya çıkıyor.

4 Saatlikte İlk Kırılım!

Günlük grafikte fiyatın düşüş trendine yaklaştığı belirtilen IOTA, 4 saatlik grafikte ilk direnç olan beyaz düşüş trendini BTC’deki yükselişle beraber kırıyor. Kırılım sonra IOTA, yayın saati itibariyle 1.08 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Miota (IOTA) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Bu kırılımla birlikte sıradaki ilk direnç seviyesinin hem kırmızı düşüş trendine denk gelen hem de yatay direnç olan 1.083 dolar olması bekleniyor. Nitekim IOTA’nın bu seviyeye yaklaştıkça yükseliş hızının yavaşladığı görülürken RSI, 50 seviyesi altında kalarak momentum için yeterli gücü bulamıyor.

Bu noktada IOTA’nın 1.083 üzerinde mum kapanışı yapması RSI tarafında da 50 seviyesinin geçilmesine ve fiyatın hızlanarak MA100 seviyesi olan 1.147 dolara doğru ilerlemesini sağlayabilir. Böyle bir durumda yeşil trend çizgisi altı stoplu bir şekilde kısa vadeli vur kaç şeklinde tabir edilen alım stratejileri belirlenebilir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12