Bitcoin (BTC)

Milyarderler, Bitcoin’e (BTC) Akın Ediyor!

Kripto para birimleri, geleneksel varlıklara geçerli bir alternatif olarak benimsenmesi dünya çapında hızla artış göstermeye devam ediyor.

Bazı gruplar kripto para birimlerini daha hızlı benimsemesinin ödülünü, yaptığı yatırımlar ile aldığı gözlenmekte. Kripto para ile ödemeleri kabul edilen işletmelerin gelirleri her geçen gün artış göstermekte.

Forbes dergisinde paylaşılan bir rapora göre özellikle, dünyanın en zengin 65 insanı arasında yapılan bir anket, bu isimlerin neredeyse %30’unun kriptoya doğrudan veya dolaylı yatırımları olduğunu kanıtladı.

An itibariyle kripto sektöründe milyarder yatırımcılar, milyarder olmayan yatırımcılardan daha fazla bir orana sahip durumda.

Milyarder Yatırımcılardan, Bitcoin’e Yoğun İlgi!

Araştırmalara göre, ankete katılan milyarderlerin yaklaşık %18’i servetlerinin en az %1’ini kripto para birimlerinde tutuyor.

Bu gruptaki anket katılımcılarının çoğunluğu her ne kadar portföylerinin çok ufak bir kısmını deneysel olarak kripto paralara aktarmış olsa da, bu yatırımlar dahi kripto piyasası için çok önemli olduğu bilinmekte.

Gerçekten de, milyarderlerin %80’i servetlerinin onda birinden daha azını kripto paralara yatırdığını söylerken, sadece %3.2’si servetlerinin yarısından fazlasının kripto paralarda tuttuğunu söyledi.

Ayrıca, ankete katılanların %10’u doğrudan kripto yatırımıyla ilgilenmediklerini, ancak kripto odaklı şirketleri desteklediklerini açıkladı.

Milyarder isimlerin Bitcoin ve kripto para satın alması ilerleyen süreçte bu sektörün benimsenme oranını artıracağı gibi piyasa değerini yükselterek kripto severlerin büyük kazançlar elde etmesini sağlaması beklenmekte. 

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 52 Bin Dolara Yükseldiği Gün En Çok Artan Altcoin’ler!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle çok uzun bir sürenin ardından 52 bin…

15.02.2024 - 01:21

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfı, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Polygon (MATIC), bugün itibariyle yukarı yönlü…

14.02.2024 - 22:53

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’in Ticaretini Askıya Alıyor!

Dev kripto para borsası Coinbase, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Coinbase'in desteklediği projeler…

14.02.2024 - 22:26

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

14.02.2024 - 21:17