Bitcoin (BTC)

Milyar Dolarlık AllianceBernstein’den Bitcoin’e Destek Geldi: Yatırımlarımızın %10’unu BTC’ye Çevireceğiz!!!

Son günlerde kurumsal şirketlerin hücum ettiği Bitcoin’e New York merkezli dev bir şirket olan AllianceBernstein’de katıldı. 2017-2018 yıllarında Bitcoin için “bir yatırım aracı değil” şeklinde açıklamalar yapan şirket bugün portföyunun %10’unun Bitcoin’e geçireceğini açıkladı.

“2018 Yılında Şartlar Çok Başkaydı”

Bitcoin’in 2017-2018 yıllarında yaptığı boğa koşusunda Bitcoin’i desteklemeyen AllianceBernstein’in araştırma kolunun portföy stratejisi yöneticisi Inigo Fraser Jenkins, Bitcoin’in uzun vadede değer koruma aracı olmayı başaramayacağını ve ilerleyen senelerde yavaş yavaş dünya piyasasından silineceğini düşündüklerini belirtmişti.

Covid-19 salgını dolayısıyla dünyada başlayan yeni düzende Bitcoin, Altın gibi değerli madenlerin çok önemli rol oynayacağını düşünen Inigo Fraser Jenkins kademeli bir şekilde Bitcoin’e yatırım yapmaya başlayacaklarını söyledi.

“Dar bir açıdan bakıldığında volatilitenin düşmesi onu çekici yapıyor ancak diğer varlıklarla korele olması da BTC’yi BTC yapan özellikleri sorgulatıyor”

Açıklamalarında Bitcoin’in volatilitesinin düşmesine de değinen Inigo Fraser Jenkins ilerleyen günlerde detaylı açıklamalar yapacağına da konuşmasına ekledi.

“Bitcoin Yeni Neslin Altını Olacak”

Gençlerin yatırım sektörüne girmesine de değinen Jenkins, yeni neslin altından çok Bitcoin’e yatırım yapacağını ifade ederek ilerleyen günlerde Bitcoin ile Altın arasındaki korelasyonun artmasını düşündüğünü belirtti.

“Enflasyona karşı korunmada belirli bir fiat para biriminde istenildiği gibi hareket etmeme riski olsa da Bitcoin’in hareketleri bu anlamda altına benziyor”

“Hükümetler Güçlenirse Bitcoin’in Sonunu Getirebilir”

Suç örgütlerinin, hack olaylarının uğrak noktası olan Bitcoin’e hükümetler tarafından yaptırımlar getirilirse değer kaybına uğrayabilir diyen Inigo Fraser Jenkins, regülasyonların Bitcoin lehine de olabileceğine de değinerek bu düzenlemelerin BTC için faydalı olacağını sözlerine ekledi.

“Pandeminin getirdiği kısıtlamalarla birlikte hükumetler daha da güçlenebilir ve ekonomi yönetimi üzerinde daha büyük rol kazanabilirler. Eğer kripto paralar ileride bu dönemdekinden daha büyük bir piyasa değerine sahip olurlarsa kanun yapıcılar için sıkıntı çıkarabilirler. Varlık birikimi konusunda kripto paraların tabii ki önemli bir yeri var… Kanuni oldukları sürece!”

Son olarak AllianceBernstein şirketi müşterilerine kontrollü bir şekilde portföyünün en fazla %10’una kadar Bitcoin ve kripto para yatırımı yapmasını önerdi.

En Son Yazılar

Bitcoin’in Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şubat ayına her ne kadar kötü bir başlangıç yapmış…

02.02.2024 - 00:17

CryptoQuant, BitMEX Balinalarının Yüklü Bitcoin (BTC) Çekimi Yaptığını Bildirdi!

Kripto para sektöründeki önemli süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) son saatlerde…

01.02.2024 - 23:12

Piyasa Uzmanları: Bitcoin Yatay Gidecek Ama Bu Altcoin Sert Yükselebilir!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Yatırımcılar lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) ve…

01.02.2024 - 22:14

Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’de Zararına Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, alım satım hamleleri ile kripto varlıkları…

01.02.2024 - 21:08

SICAK GELİŞME: Coinbase, Bir Altcoin Listelemesi Daha Paylaştı!

En büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, bugün itibariyle altcoin listelemeleri ile gündeme…

01.02.2024 - 20:48

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’leri Vadelide Listeleyeceğini Duyurdu!

Dev kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda Aptos (APT), Filecoin (FIL) ve Sui (SUI) isimli 3 altcoin'i…

01.02.2024 - 20:04