Analiz

Mainnet’e Geçen Automata Network’te (ATA) Son durum Ne?

Farklı blockhainler üzerinde dApp’ler için gizlilik ara yazılımı sağlayan ve merkezi olmayan hizmet protokolü Automata Network (ATA), mainnet’i yani ana ağı devreye girdi.

Hayata geçen bu ana ağ sayesinde Automata Network’ün Ethereum (ETH) ve Substrate tabanlı DeFi uygulamalarını ek bir gizlilik mekanizması ile güçlendirileceği açıklandı. Gerçekleşen bu yükseltmenin üç yıllık teknik ilerlemenin bir sonucu olduğunu belirten Automata Network ekibi, bu proje için 3.4 milyon dolarlık yatırım aldı.

Sıradaki Akıma Hazırlık Web 3.0!

Automata Network (ATA), yeni akım olarak ortaya çıkan Metaverse’ün hemen ardından gelmesi beklenen Web 3.0 projelerinden biri olarak biliniyor.

Gelişen kripto sektörüne olan ilginin giderek artması ve insanların gizlilik ihtiyacının arttığına dikkat çeken ekip, ana ağlarıyla birlikte teşvik programı oluşturduklarını açıkladı. Ekip bu teşvik programıyla ana ağlarının aktif olarak kullanılmasını amaçlıyor.

Bu amaç altında Automata Network ekosisteminin büyümesini hızlandırmak için katkıda bulunanlara 20 milyon dolar dağıtılacağı belirtiliyor.

ATA’da Mainnet Etkisi!

Twitter hesabında bu sabah saatlerinde mainnet’in devreye girdiğinin açıklanmasıyla %22’lik bir yükseliş yaşayan ATA, yayın saati itibariyle 1.129 dolar üzerinden alıcı buluyor.

Ağustos ayının son haftasında kripto para borsası Binance üzerinde vadeli işlemlere açılacağı duyurulan ATA, bu haber üzerine %236’lık bir yükseliş yaşadı. Bu yükseliş sonrasında 2.02 dolar seviyesini ATH olarak belirleyen ATA, Ekim ayına kadar %62’lik bir düşüş gördü. Bu düşüş sonrası 0.90 – 1.22 dolar aralığında yatay ilerleyiş gösteren ATA’nın bu akümülasyon bölgesinden çıkarak yükselişe geçmesi bekleniyor.

Automata Network (ATA) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Günlük grafikte aynı zamanda Supertrend göstergesindeki dirençle özdeşleşen 1.22 dolar seviyesi ATA’daki rallinin başlangıç noktası olabilir. Fiyatta 1.17 dolar üzerinde mum kapanışı görülmesi halinde ATA’nın bu direnci geçmesi ihtimalinin güçleneceği belirtiliyor. ATA’nın girmesi beklenen bu yükseliş sürecinde 1.298 – 1.425 – 1.583 dolar seviyelerinin fiyata karşı direnç uygulaması bekleniyor.

Bu noktada alım yönlü pozisyon almak isteyen yatırımcılar, fiyatın gerilemesi halinde 1.06 civarından alım yapabilirler. Bu seviyeden alım yapan yatırımcılar, yeşil trend çizgisi altındaki mum kapanışlarında stop olabilirler. Ayrıca yükseliş sonrası 1.17 dolar üzerindeki mum kapanışlarında da alım yapılarak 1.13 dolar altı stoplu olarak takip edilebilir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14