Bitcoin (BTC)

Kripto Para Sektöründeki Tek Söylenti, 60 Milyar Dolara Mal Oldu!

Kripto para piyasası geçtiğimiz hafta inanılmaz bir ivme yakaladı ve lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) kısa süre içerisinde yeniden 40.000 dolar ile 45.000 dolar dirençlerini kırdı. BTC fiyatının bu yükselişi altcoinlere de yararken hafta sonu gelen bir haber aslında sektörü bir anda kana buladı.

ABD’de şu an konuşulan ve onay aşamasında olan Draconian Law isimli yasa taslağı, kripto para sektörünü tehdit etmekte. Kripto para sektöründe madencilere ve ağdaki onaylayıcılara yönelik vergi alma planı bulunan yasa taslağının aynı zamanda kripto para madencilerinin kimliğini de afişe edeceği biliniyor.

Regülasyonun henüz onaylanmamış olmasına rağmen korku oluşturmasının temel sebebi ise Biden yönetimi tarafından desteklenmesi olarak biliniyor. Kripto para işlemlerinin onaylanmasından elde edilen gelirin vergisinin alınması için hazırlanan bu maddenin değişmesi talep edilse de, geçtiğimiz cumartesi günü sadece Proof-of-Work ve Proof-of-Stake tabanlı ağlar için değişim yapıldı. Buna rağmen sektörün geri kalanı ise tehdit edilmeye devam edilmekte.

Tek Haber, 60 Milyar Dolarlık Düşüş Getirdi

Bu panik ve yasa taslağının eski haliyle onaylanacağı korkusu, kripto para sektörünü kana buladı. BTC fiyatı kısa sürede %4’e yakın düşüş yaşarken kripto para sektörünün toplam değeri 60 milyar dolar azaldı. Bu düşüş ise bugün itibarıyla geçici olduğunu ortaya koydu ve BTC yeniden yükselişe geçti. BTC fiyatı yeniden 45.000 dolar bandına çıksa da bu yasa ile ilgili gelebilecek her haber fiyatı olumsuz etkileyebilir.

En Son Yazılar

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08