Altcoin

Kripto Para Borsalarına Uluslararası Vergi Yükümlülüğü mü Geliyor?

Kripto para sektörüne yönelik regülasyonlar her geçen gün daha da artıyor ve şimdi de vergi konusu gündeme geldi. Aslında her ülke kendi vergi taslağını kendisi hazırlasa da yeni aktarılan bir bilgiye göre Hindistan bu konuda oldukça ilginç bir eyleme imza atabilir.

Hindistan, Kripto Para Vergisi Zorunluluğu Getirebilir

Economic Times tarafından aktarılan bilgilere göre, Hindistan içerisinde müşterisi olan sınır ötesindeki kripto para borsaları yakında vergi ödemek zorunda kalabilir. Söz konusu verginin ürün ve hizmet vergisi adı altında toplanacağı vurgulanmakta. Bu durum aslında neredeyse dünya üzerindeki bütün kripto para borsalarını zor durumda bırakabilir.

Binance, Coinbase ve CoinList gibi önde gelen kripto para borsalarının çok sayıda Hint asıllı veya Hindistan vatandaşı kullanıcısı olduğu biliniyor. Söz konusu verginin oranı veya nasıl yapılacağı belirtilmese de ilgili kripto para borsalarının böyle bir yükümlülük altına sokulması, vergilerin kullanıcılardan alınmasına yol açabilir.

Economic Times tarafından aktarılan bilgilere göre, Hindistan içerisindeki kripto para borsaları zaten bu vergileri ödüyor. Buna karşın, Hindistan dışında olup da Hindistan içerisindeki kullanıcılara hizmet veren borsaların bu vergiden muaf tutulduğu ve bunun yerli borsalar için haksız rekabet oluşturduğu vurgulamakta.

Kripto para borsalarının bu durumu kabul etmemesi durumunda ise ilgili sitelere erişim engeli getirilmesi gündeme alınacak. Hindistan büyük bir pazar olduğu için buradaki kullanıcıların direkt olarak engellenmesi, birçok borsaya zarar verebilir.

En Son Yazılar

Bu Hafta Bitcoin’in (BTC) 48 Bin Dolara Yükselmesiyle, Bu Altcoin’ler Uçuşa Geçti!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil yükselişler yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) artışları,…

12.02.2024 - 00:03

Yükselişlerden Önce Bitcoin Toplayan Balina, Yüklü BTC Satışı Yapıyor!

Kripto para sektöründe son süreçte sert yükselişler meydana gelmişti. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

11.02.2024 - 23:02

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Her ne kadar piyasada yükselişler baskın…

11.02.2024 - 21:57

SON DAKİKA: Fenerbahçe Puan Kaybetti, Bu Altcoin Çöküş Yaşadı!

Geçtiğimiz dakikalarda Fenerbahçe - Alanyaspor müsabakası sona erdi. 2-2'lik beraberlikle biten müsabaka, Fenerbahçe'nin Süper Ligdeki…

11.02.2024 - 21:18

Bitcoin Boğası Justin Sun, Bu Altcoin’de Yakım Yapılacağını Duyurdu!

Kripto para sektörünün en önemli projelerinden bir tanesi olan Tron'un (TRX) kurucusu Justin Sun, attığı…

11.02.2024 - 19:39

Önümüzdeki Hafta Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

11.02.2024 - 18:08