Bitcoin (BTC)

Hollandalı Dev Futbol Ekibi, Bitcoin (BTC) Yatırımı Yapacak

Hollanda’nın en büyük futbol ekiplerinden birisi olan AZ Alkmaar, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ile oyuncularına ödeme yapacak ilk profesyonel ekip olarak tarihe geçebilir.

AZ Alkmaar tarafından 1 Temmuz tarihinde yapılan açıklamada, Bitcoin Meeseter isimli kripto broker şirketi ile anlaşıldığı vurgulandı. Söz konusu şirket, kulübün 2024 yılına kadar resmi kripto para ortağı olacak.

AZ Alkmaar, Bitcoin Ödemesi Yapacak

Yayınlanan açıklamada sponsorluğun Bitcoin ile tamamlanacağı ve Hollandalı ekibin oyuncularına BTC ödemenin yanı sıra kendi bilançosunda da BTC bulunduracağı vurgulandı. AZ Alkmaar yöneticisi Michael Koster, konu hakkında yaptığı açıklamada Bitcoin yatırım kararının kendileri tarafından alınan bir şey olduğunu ve profesyonel atletlere BTC ile ödeme yapmanın fırsattan başka bir şey olmadığını vurguladı.

Koster, futbol ekipleri gibi kripto para ile ilişkisiz kurumların özellikle Bitcoin Meester gibi kurumlardan piyasa hakkında bilgi alması gerektiğini de vurguladı. Bitcoin Meester, Hollanda’nın merkez bankasından lisans alabilen ender kuruluşlardan birisi.

Hollanda, kripto para regülasyonlarını henüz tamamlamasa da bu konuda kesinlikle ayağını yere sağlam basıyor. Kısa süre önce Bitcoin’in tamamen yasaklanması konuşulmaya başlansa da şu an için böyle bir şeyin mümkün olmayacağı düşünülmekte.

Aslında kripto para şirketleri son dönemde spor endüstrisine ciddi anlamda ilgi duymaya başladı. Cypto.com gibi önde gelen borsalar sadece futbol ekiplerini değil aynı zamanda Formula 1 gibi başka spor alanlarını da hedef alıyor.

En Son Yazılar

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23

Yatırım Şirketi Kurucusu: Bu Tarihte Bitcoin’in (BTC) Fiyatı 600 Bin Dolar Olabilir!

Adamant Capital kurucusu Tuur Demester, lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) hakkında son yaptığı yorumlarla…

16.02.2024 - 13:00

Bitcoin’de Gözler, ABD Üretici Enflasyon Verisine Çevrildi! Beklentiler Ne? İşte Saati..

Bugün itibariyle geleneksel finans piyasalarında ve kripto para sektöründe gözler Amerika Birleşik Devletlerine (ABD) çevrilmiş…

16.02.2024 - 12:22

Dev Bitcoin Borsası Bu Altcoin’i Listeledi, Ani Yükseliş Yaşandı!

Güney Kore merkezli en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Bithumb, bugün itibariyle yeni…

16.02.2024 - 11:28