Bitcoin (BTC)

JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’dan Yatırımcıları Kızdıracak Açıklama: Bitcoin’den (BTC) Uzak Durun

JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, dünya genelinde büyük bir ilgi gören ve sürekli yatırımcı artışı görülen kripto para piyasası ve Bitcoin’den insanların artık uzak durmaları gerektiğini ifade etti.

CEO’su olduğu kurumun günümüz şartlarında kripto para piyasasına daha çok entegre edilmesi gerekiyorken, JPMorgan’ın CEO’su Jamie Dimon, insanlara dijital varlıklardan uzak durmaları gerektiğini söyledi. Kripto para yatırımcılarının artmasından dolayı, kendi yatırımcılarının da kripto para ve Bitcoin’e ilgisinin arttığını ifade etti.

Dimon, Dijital Varlıktan Uzak Durun

JPMorgan Chase and Co’nun Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı, geçtiğimiz yıllarda Bitcoin ve kripto piyasasına karşı ” dolandırıcılık ” ifadeleriyle karşı olduğu biliniyordu. Bu ifadeden sonra ne olduysa Dimon, yaptığı açıklamalardan dolayı özür diledi. Akabinde 2020 yılında kripto para ile ilgili ” bu benim fincanım değil ” diyerek insanlarda kafa karışıklığına sebep oldu. Şimdi de ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne verdiği açıklamalarda da konuyla ilgili olumsuz konuşmalarına devam etti.

Kripto para piyasasındaki milyarder yatırımcılara sesleniyorum: ” dijital varlıktan uzak durun ” tavsiyesinde bulunuyorum.

Bu piyasanın altın ve reel para birimleriyle mukayese edilemeyeceğine dikkat çekiyor ve alıcılara dikkatli olun diye ikazda bulunuyorum.

Açıklamalarının kafaları karıştırmamasını, Stablecoins ve Blockchain’den değil, Bitcoin ve diğer dijital varlıklardan bahsettiğini ifade ettiği aktarıldı. Yaptığı açıklamaların ardından şu ifadelere yer verdi:

“Kişisel olarak bir şey hakkında ne hissetsem, açıkca belirtiyorum. insanlara paralarını nasıl harcayacaklarını söylemiyorum. bu başka bir değerlendirme”

JPM Pazara Girmeyi Planlıyor

Açıklamalarının kendi şahsi görüşü olduğunu belirten Dimon, müşterilerimizin çoğu kripto para birimi satın almalarına veya satmalarına yardımcı olabilir misiniz? diye soruyor. ”Biz tamamen bu talebe yatırım yapıyoruz.” dedi. Müşterilerinden gelen talepler üzerine, bankanın aktif olarak kontrol edebileceği bir BTC fonu sunmayı düşündüklerini ifade etmekten de geri durmadı.

Bilindiği üzere JPM kripto pazarına girmek isteyen tek ABD bankası değil. Daha önce kripto para pazarına giren ABD’nin kadim bankası BYN Mellon, bu yıl kripto para saklama hizmetleri başlattı.

Geçtiğimiz aylarda Goldman Sachs ve Morgan Stanley de bu zincire dahil olmuş ve Bitcoin ile ETF başlatmak için bazı girişimlerde bulunmuşlardı.

Yorumları Göster

  • Amerikan dolarının gücünü kaybedeğinden kortuğunuz için kötülüyor, bunların hepsi bir maşa, dolara alternatif bir ödeme aracını kabullenmek istemiyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu kripto dünyası onlara mezar olacak.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12