Bitcoin (BTC)

İngiltere, Tarihinin En Büyük Kripto Para Operasyonunu Tamamladı!

İngiltere, tarihinin en büyük kripto para operasyonunu tamamladı ve tam olarak 190 milyon dolarlık kripto para ele geçirdi.

İngiltere, 190 Milyon Dolarlık Kripto Para Ele Geçirdi

İngiliz yetkililer tarafından yapılan açıklamada, 190 milyon dolardan çok kripto para fonunun ele geçirildiği belirtildi. Ekonomik Suç birimi detektifleri tarafından gerçekleştirilen soruşturma, kara para bağlantısını ortaya çıkardı ve işin ucu kripto para birimlerine ulaştı.

Yetkililer tarafından yapılan basın açıklamasında bunun “İngiltere tarihinin en büyük kripto para operasyonu” olduğu da vurgulandı. İngiliz yetkililer bunun büyük ihtimalle küresel çapta da en büyük kripto para operasyonu olduğunu düşünüyor.

Şu an için soruşturma hala devam ettiği için suçlular hakkında çok fazla detay paylaşılmadı. Soruşturmaya liderlik eden detektif Joe Ryan ise konu hakkında yaptığı açıklamada suçluların ellerindeki kirli parayı meşru hale getirme ihtiyacı duyduğunu ve öbür türlü bunların direkt ilişkilendirileceğini ifade etti. Kripto paralar gibi yenilikçi teknolojilerin kullanımına rağmen bile suçluları yakalamakta başarılı bir iş çıkarttıklarını ifade eden Ryan, “Londra sizin için kötü bir yer” mesajı verdi.

Graham McNulty ise konu hakkında yaptığı açıklamada yasa dışı fonların aklanması konusunda nakit paranın hala “kral” olduğunu belirtti. Bu da aslında suçluların kripto para kullanarak geride daha fazla iz bıraktığını gösteriyor. Kripto paraların yasa dışı faaliyetlerde kullanımı eleştirilse de bizzat detektif McNulty’nin de ifade ettiği gibi en garanti yöntem yine nakit para!

En Son Yazılar

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00

Binance Bu Altcoin’i Vadeli ve Marjinde de Listeleyeceğini Paylaştı!

Dev kripto para borsası Binance bu sabah itibariyle Jupiter (JUP) isimli altcoin'i listeleyeceğini duyurmuştu. Geçtiğimiz…

31.01.2024 - 21:14

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Coinbase, son günlerde altcoin listeleme hamlelerini hızlandırmış gibi gözüküyor. Başarılı borsa…

31.01.2024 - 20:11