Altcoin

İddia: Bu Sefer Dolandırılan, Boluspor Token Yatırımcıları Oldu!

Kripto para sektöründe dolandırıcılık faaliyetlerinin ardı arkası kesilmiyor. Lider kripto para birimi Bitcoin‘in (BTC) ismi lekeleyen bu tip girişimler, birçok yatırımcının blockchain teknolojisinden uzaklaşmasına neden olmakta.

Bugün itibariyle İhlas Haber Ajansının aktardıklarına göre, Boluspor Fan Token yatırımcıları vahim olaylar yaşayarak ciddi miktarda fon kaybetti.

Son paylaşılan iddialara göre, Helenex Bilişim A.Ş. isimli bir kripto para borsası, Boluspor Fan Token’i piyasaya sürmek için geçtiğimiz dönemlerde çalışmalara başlamıştı.

Bu çalışmalar doğrultusunda 4.200 adet yatırımcıdan 50 milyon TL para toplayan şirket, bu tokenlerin 4 ay kilitli kalacağını ve ilerleyen süreçte ciddi miktarda yükseliş yaşayacağını söyleyerek yatırımcıları mağdur etti.

Bolu’da Demokrasi Meydanı’nda açıklamalarda bulunan Ankara Barosu avukatlarından Özgür Barça, bu yaşananların olayların ardından şu sözleri aktardı:

“Son zamanlarda yatırım veya ticaret adı altında saadet zincirleri oluşturulmakta ve bu yöntemle vatandaşlarımız dolandırılmaktadır. Bu yöntemle dolandırıcılığı meslek edinenlerin toplum tarafından bilinen kişi veya kurumları reklam yüzü olarak kullandığı da bilinmektedir. Gerek Çiftlik Bank gerekse de Thodex gibi vurgun çetelerinin siyasileri, film yıldızları gibi tanınan kişileri kullandığına daha önce de şahit olunmuştur.”

“Helenex Bilişim A.Ş. tarafından 11 Kasım 2021 tarihinde Bolu halkı için önemli simalar da kullanılarak kripto para çıkarılacağını, bu paranın satışa arz edileceğini ve daha sonra sistemin 4 ay kapatılarak yatırımcılara büyük kar sağlanacağı duyurulmuştur”

“Sayıları binleri aşan insanlar bu vaatlere kanmışlar ve kripto parayı satın almışlardır. Sistemi 4 ay boyunca kilitleyip kripto paranın değerleneceğini söyleyen kişiler, bu sistemde biriken tüm paraları başka hesaplara aktarmış, kendilerine ve yakınlarına çıkar sağlamış diğer bir ifadeyle hortumlamışlardır”

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

En Son Yazılar

Kilitler Açıldı, Büyük Yatırımcılar Bu Popüler Altcoin’de Satış Yapmaya Başladı!

En önemli kripto para projelerinden bir tanesi olan Curve Finance (CRV), bugün itibariyle satış baskısı…

01.02.2024 - 11:05

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin İşlem Çiftlerini Delist Edeceğini Duyurdu!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, kripto sektörünün lokomotifi olmaya devam…

01.02.2024 - 00:02

Faiz Kararı ve Powell Açıklamaları, Bitcoin (BTC) ile Altcoin’leri Nasıl Etkiledi?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle kritik saatler yaşanıyor. Son saatlerde ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz…

31.01.2024 - 23:04

CANLI: FED Başkanı Powell’ın Konuşması Başladı! İşte İlk Sözleri..

Kripto para sektöründe bu akşam itibariyle kritik dakikalar yaşanıyor. ABD Merkez Bankasının (FED) faiz raporu,…

31.01.2024 - 22:32

Bitcoin’de Gözler FED Başkanı Powell’ın Konuşmasına Çevrildi! Buradan Canlı İzle..

Geçtiğimiz dakikalarda ABD Merkez Bankası (FED) 2024 yılının ilk faiz kararını açıkladı. Finans piyasalarındaki beklentiler…

31.01.2024 - 22:16

SON DAKİKA: FED Faiz Kararı Açıklandı! Sürpriz Var mı? Bitcoin (BTC) Etkilenecek mi?

Bugün itibariyle finans piyasalarının ve kripto para sektörünün ana gündem maddesinde, ABD Merkez Bankasının (FED)…

31.01.2024 - 22:00