Analiz

Herkesin Dilindeki MINA’da Dikkat Edilmesi Gereken Seviyeler!

Lider kripto para Bitcoin’e (BTC) benzer bir ağa sahip olan ve daha çok ödeme odaklı ilerleyen Mina (MINA), son günlerde düşen piyasada gösterdiği yükseliş performansıyla birçok yatırımcının ilgisini çekmeyi başarıyor.

Özellikle Ağustos ayında dünyanın en büyük borsası olan Binance’de listelenmesiyle büyük bir değer artışı yakalayan MINA, diğer altcoinler gibi Eylül ayında yaşadığı düşüş trendini %20’ye yakın bir yükselişle kırdı. Düşüş trendinin kırılması sonrasında 1,16 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan MINA, yayın saati itibariyle 4,595 dolar üzerinden alıcı buluyor.

MA50’den Aldığı Destekle MA20 Direncine

Binance’de listelenmesinin ardından 6,495 dolara çıkarak ATH yapan MINA, günlük grafik üzerinde önemli bir noktadan destek alarak yükselişe geçti.

Mina (MINA) Günlük Grafik – Kaynak: Tradingview

Yeşil yükseliş trendinden aldığı güçle yükselişe geçtiği görülen MINA için aslında o seviyede bulunan MA50 de (4,105 Dolar) oldukça büyük önem arz ediyor. Ayrıca VPVR göstergesine bakıldığında da 4,172 dolarda alıcıların galip geldiği ve bu aralığın önemini arttırdığı görülüyor. Yaşanan yükseliş sonrası MA20 (4,787 Dolar) direncine doğru ilerleyen MINA, grafik üzerinde uygulanan fibonacci 0.5 seviyesi olan 4,573 dolar üzerinde fiyatlanıyor.

Alım yönlü hareket etmek isteyen yatırımcılar, fibonacci 0.5 seviyesi ve MA20’nin üzerinde kapanış yapmasıyla yine bu seviyeler altındaki kapanışlarda stop olacak şekilde pozisyon alabilirler. Ayrıca yükseliş sonrası düşüşü bekleyip almak isteyen yatırımcılar ise 4,172 dolar civarında alımlarını yaparak MA50 altındaki kapanışları stop belirleyebilirler.

Yeşile Dönen Ichimoku Bulutu!

Son günlerin gözde altcoinleri arasında yer alan ve yükselişiyle ilgi odağı haline gelen MINA’nın 4 saatlik grafik üzerinde incelendiğinde önemli dirençlere kadar geldiği görülüyor.

Mina (MINA) 4 Saatlik Grafik – Kaynak: Tradingview

Uygulanan Ichimoku bulutunun üzerine çıkmayı başaran ve hem MA100 (4,616 Dolar) hem de MA200 (4,595 Dolar) dirençlerini kırmaya çalışan MINA grafiğinde bulutun yeşile döndüğü dikkat çekiyor. Fibonacci açısından önemli 4,621 dolar üzerinde de mum kapanışı yapan MINA’nın bu kapanışlara devam etmesi halinde 4,89 ve 5,158 dolar seviyelerini hedeflemesi bekleniyor.

Son olarak 4 saatlik grafik nezdinde pozisyon almak isteyen yatırımcılar, bahsedilen seviye üzerinde mum kapanışını veya 4,288 dolar desteğine olabilecek bir düşüşü bekleyerek alım yapabilir.

* Yukarıda yazılanlar yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir, lütfen kendi yatırım kararlarınızı bizzat kendiniz alınız.

En Son Yazılar

Bitcoin’in Yükselişe Geçtiği Gün, Altcoin’ler Nasıl Performans Sergiledi?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) şubat ayına her ne kadar kötü bir başlangıç yapmış…

02.02.2024 - 00:17

CryptoQuant, BitMEX Balinalarının Yüklü Bitcoin (BTC) Çekimi Yaptığını Bildirdi!

Kripto para sektöründeki önemli süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) son saatlerde…

01.02.2024 - 23:12

Piyasa Uzmanları: Bitcoin Yatay Gidecek Ama Bu Altcoin Sert Yükselebilir!

Kripto para sektöründeki kritik süreç devam ediyor. Yatırımcılar lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) ve…

01.02.2024 - 22:14

Bir Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’de Zararına Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, alım satım hamleleri ile kripto varlıkları…

01.02.2024 - 21:08

SICAK GELİŞME: Coinbase, Bir Altcoin Listelemesi Daha Paylaştı!

En büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, bugün itibariyle altcoin listelemeleri ile gündeme…

01.02.2024 - 20:48

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’leri Vadelide Listeleyeceğini Duyurdu!

Dev kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda Aptos (APT), Filecoin (FIL) ve Sui (SUI) isimli 3 altcoin'i…

01.02.2024 - 20:04