Gündem

Haftaya ABD’de Enflasyon Verisi Açıklanacak! Bitcoin Etkilenecek mi?

Dünyanın en büyük ekonomilerinden bir tanesi olan Amerika Birleşik Devletleri, son dönemlerde finans piyasalarını derinden etkiliyor. Enflasyon artışları nedeniyle faiz oranlarını artıran FED, borsalarda ve kripto para sektöründe çöküşü tetiklemekte.

Önümüzdeki hafta itibariyle ise ABD’de yıllık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) açıklanacak. 3 aydır üst üste düşüş yaşayan enflasyon oranları, bu ay itibariyle tekrardan düşüş yaşayacağı tahmin edilmekte.

Her ne kadar geçtiğimiz ay itibariyle enflasyon yüzde 8.5’dan yüzde 8.3’e düşüş yaşamış olsa da, beklentilerin yüzde 8.1 olması Bitcoin’in değer kaybetmesine neden oldu.

Başarılı bir veri sağlayıcısı olan TradingEconomics’in aktardıklarına göre, ABD’de enflasyon beklentisinin yine yüzde 8.1 olduğu gözlenmekte.

Amerikan Merkez Bankası (FED) üyelerinin şahin açıklamaları ve faiz artış hamleleri, enflasyonun yüzde 8’in dahi altında açıklanmasını sağlayabilir.

Böyle bir senaryoda uzun yıllardır ekim aylarında olduğu gibi yükselişe geçmesi beklenen Bitcoin, altcoin‘lerin de toparlanmasına olanak verebilir.

Enflasyon oranlarının beklentilerin veya önceki ayki verilerin üzerinde açıklanması ise lider kripto para biriminin 14 bin – 16 bin dolar aralığına gerilemesine neden olacaktır.

Bazı başarılı ekonomistlere göre, enflasyon oranları bu ay itibariyle sert bir şekilde düşecek. Haziran ayında yüzde 9.1 ile zirveye ulaştığı tahmin edilen enflasyon, artık düşüş yaşayarak BTC‘nin yükselmesini sağlayabilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

  • “Amerikan Merkez Bankası (FED) üyelerinin şahin açıklamaları ve faiz artış hamleleri, enflasyonun yüzde 8’in dahi altında açıklanmasını sağlayabilir.“
    Bunun hakkında 2 yorumum var:
    1- Evet, bu doğru ve bilinen bir şey. Madem böyle, insanlar neden bu kadar dikkate alıyorlar; binde 2 lik fark yüzünden ortalık karıştı, dünya ekonomisi etkilendi.
    2- Bu rspu cocu düzen ne zaman yıkılacak? Ne zaman dürüstlük ve insanlık desteklenecek? Ne zaman insanlar bilinçli ve doğru bilgiye değer verir olacak.
    Başka sözüm yok.

    • Evet. Açıklanan bilgiler heryerde kağıt üstünde istenildiği gibi oynanıp açıklanıyor. Canları düşürmek isterse düşürürler. Canları doları arttırmak isterse yüksek gösterirler. Money talks.

  • Sorduğunuz sual sual değil.Tabiki etkilenecek.Olum bitcoin iti düşmek için can atıyor.Havada nem var.Hadi düş.Bugün canı sıkılır hadi düş.Bitcoinin düşmemesi için bir sebep yok.

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in (BTC) 55 Bin Dolara Yaklaştığı Gün Sert Yükselen Altcoin’ler!

Kripto para sektöründe yine tarihi günlerden bir tanesi yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

27.02.2024 - 00:34

Bitcoin Yatırımcıları Dikkat: FED Faiz İndirimlerini Erteleyebilir! İşte Olası Tarih..

Kripto para sektöründe ve geleneksel finans piyasalarında uzun bir süredir ABD Merkez Bankasının (FED) faiz…

27.02.2024 - 00:04

Bitcoin’de (BTC) Yükselişler Kaç Dolara Kadar Devam Edecek?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle bullish hareketler devam etmekte. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC)…

26.02.2024 - 22:55

Kripto Balinaları Bitcoin Topluyor, BTC Yükseliyor! İşte Son Veriler..

Bugün itibariyle kripto para sektöründeki boğa trendinin devam ettiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in…

26.02.2024 - 21:48

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listeleme Yol Haritasına Ekledi!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, aldığı kararlar ile kripto varlıkların…

26.02.2024 - 20:28

Bitcoin (BTC) Son Dakikalarda 54 Bin Dolara Yaklaştı! Neler Oluyor?

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) yeni haftaya iyi başlamış gibi gözüküyor. Her ne kadar…

26.02.2024 - 19:20