Bitcoin (BTC)

Geri Sayım Başladı: Bitcoin Çok Kararsız! ABD Faiz Verileri Açıklanıyor!

Kripto para sektörünün yılın başından beri yaşadığı sert düşüş, sadece birkaç saat içerisinde tersine dönebilir. Bitcoin (BTC) 2022’ye hiç beklendiği gibi bir giriş yapmadı ve 40.000 dolar altına iğne atarak yatırımcıları korkuttu.

Bu düşüş tamamen ABD ve Federal Rezerv’in hareketlerine bağlı olarak gerçekleşti. Şimdi ise yine ABD ile ilgili bir gelişme, sektörün yönünü tersine çevirebilir.

Enflasyon Verisi İçin Nefesler Tutuldu

Bugün TSİ 16:30 itibarıyla ABD’deki yıllık enflasyon verisi açıklanacak. FED Başkanı Powell zaten dün yaptığı açıklamada varlık alımlarının mart 2022 gibi bitirileceğini ifade etse de, enflasyon verisinin beklentinin üzerinde gelmesi birçok şeyi değiştirebilir.

Aşağıda aktarılan tweet içerisinde de vurgulandığı gibi küresel piyasalar ve ekonomistler yıllık enflasyon olarak %7 veya %7.1’e odaklanmış durumda. Beklentinin üzerinde bir enflasyon verisi açıklanması ise kesinlikle hem kripto para piyasalarını hem de diğer geleneksel piyasaları etkileyebilir.

Bu durum S&P 500 ve Nasdaq üzerinde çok sert etki yaratacak durumda ve enflasyonun beklenenin üzerinde gelmesi kripto para sektörü için de yükseliş anlamına gelebilir.

Lider kripto para birimi Bitcoin’in enflasyona dayanıklı yapısının yanı sıra yatırımcıların da enflasyonun yüksek gelmesi durumunda kripto paralara odaklanması, doğal bir etki-tepki durumu üretiyor.

Ancak eğer enflasyon beklenti sınırında veya beklentinin altında gelirse kripto para sektöründeki düşüş çok daha sert devam edebilir.

Haberimizin yayınlanma saati itibarıyla ise BTC oldukça savruk hareketler sergilemeye devam ediyor. 43.443 dolara iğne atıp, hemen ardından 42.900 dolarlı seviyelere geri çekildi.

Pazartesi günü FED başkanının yaptığı açıklamalar ile derin bir nefes alan Bitcoin, kendini 42.000 dolar üzerindeki güvenli sayılabilecek bölgeye attı. Ancak, BTC’ye bağlı olan tüm kripto piyasası gergin bekleyişini sürdürüyor. İlerleyen bir kaç saat içerisinde yapılacak olan açıklamalara göre piyasa yönünü tayin edecektir.

En Son Yazılar

Dev Kripto Balinaları, Hafta Sonu Binance’de Listeli Bu 2 Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe beklendiği gibi yine durgun bir hafta sonu yaşanıyor. Son günlerdeki sert yükselişlerin…

10.02.2024 - 20:50

Robert Kiyosaki: Aptal Olma, Bitcoin (BTC) ve Bu 2 Ürünü Topla!

Dünyanın en çok satan kişisel gelişim kitaplarından bir tanesi olan "Zengin Baba Yoksul Baba'nın" yazarı…

10.02.2024 - 19:09

Popüler Analist: Bitcoin (BTC) Halving Öncesi Bu Seviyeye Ulaşabilir!

Kripto para sektöründe hafta sonu her ne kadar durgun geçiyor olsa da, geçtiğimiz günlerde lider…

10.02.2024 - 17:36

Dev Kripto Balinası, Binance’deki Bu Altcoin’i Topluyor! Son Durum Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

10.02.2024 - 15:20

Bitcoin ve ETH’de Hafta Sonu Bu Seviyeler Takip Edilecek!

Kripto para sektöründe son günlerde volatil artışlar yaşanıyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) yükselişleri…

10.02.2024 - 13:27

FTX, Son Yükselişlerin Ardından Ethereum (ETH) ve Bu 12 Altcoin’de Satış Yapıyor!

Kripto para sektöründeki olumlu trend hafta sonu özelinde de devam ediyor. Son günlerde kayda değer…

10.02.2024 - 11:13