NFT

FTX, NFT Sektörüne Yeni Bir Soluk Getiriyor!

Bitcoin’in (BTC) fiyat hareketleri ve piyasa üzerindeki hakimiyetinin etkisiyle ezilen altcoinlere odaklanarak NFT sektörünü göz ardı etmeye başlayan yatırımcılara FTX tarafından güzel haber geldi.

Kripto para borsası FTX, geçen ay desteklemeye başladığı NonFungibleToken (NFT) pazarında Solana tabanlı NFT’leri destekleyeceğini açıkladı. Öncesinde NFT pazarında sadece kendi sitesi üzerinde oluşturula NFT’lerin alınıp satılmasına izin veren FTX, bu yenilikle NFT sektörüne yeni bir soluk getiriyor.

Şimdilik FTX.US’da!

Her geçen gün yeni adımların atıldığı gelişen NFT pazarında önemli bir ilerleme kaydeden FTX, bu özelliğin ABD şubesi olan FTX.US üzerinde geçerli olduğunu belirtiyor.

Bu gelişmeyle birlikte daha önce ticareti başka platformlarda yapılan Solana merkezli NFT koleksiyonlarının şimdi FTX.US üzerinden yapılacak olmasını sektörde NFT ticaretine olan ilgiyi arttırması bekleniyor.

Bu açıklama sonrasında açıklamada bulunan FTX.US başkanı Brett Harrison, bu düzenlemenin daha fazla genişleyeceği yönünde sinyal veriyor.

Bu platformun piyasaya sürülmesiyle hem ABD’li hem de küresel kullanıcılara sezgisel ve ihtiyaçlarına yanıt veren düzenlenmiş bir pazar sunmayı umuyoruz.

Ayrıca bu genişlemenin 75 NFT projesiyle başlayacağına değinen Harrison, Solana’nın Metaplex standardını temel alan tüm NFT’lerin desteklenmesinin amaçlandığını vurguluyor.

NFT listelemelerinden ücret almayan ve satışlarında da %2’lik işlem ücreti alan FTX, yatırımcılara NFT’ler için USD, Solana (SOL) ve Etherum (ETH) kullanarak işlem yapmaya izin veriyor. Son olarak NFT’lerin harici cüzdanlara çekilebilmesi imkanını tanıyacak olan FTX, Ethereum (ETH) tabanlı NFT’lerin de yakın zamanda desteklenmeye başlanacağına dikkat çekiyor.

En Son Yazılar

Bitcoin Borsası Binance’den Bu Altcoin’e Güzel Haber!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto gündemine geliyor. Başarılı borsanın destek verdiği…

31.01.2024 - 13:07

Bitcoin ve Altcoin’lerde Gözler FED Faiz Kararına Çevrildi! Saat Kaçta Açıklanacak?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yatırımcıların gözleri ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararına çevrilmiş durumda.…

31.01.2024 - 12:35

Bir Balina PEPE Yatırımlarını Bu Altcoin ile Takas Etti! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük şaka tokenlerinden bir tanesi olan PEPE, geçtiğimiz dönemde dev yükselişler…

31.01.2024 - 12:02

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, bugün itibariyle yeni bir listeleme kararı aldı.…

31.01.2024 - 11:02

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’i Listelemeye Hazırlanıyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından bir tanesi olan Coinbase, geçtiğimiz dakikalarda…

31.01.2024 - 01:09

İşte Bugünün En Çok Artan ve Düşen Altcoin’lerinin Listesi!

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

31.01.2024 - 00:37