Haberler

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried, Bitcoin ve KriptoPara Sektörünün Sorunlarını Dile Getirdi!

Kripto para borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, kısa bir süre önce kripto para sektörünün yaşadığı zorlukları dile getiren uzun bir tweet dizisi paylaşımında bulundu. Genç milyarder düzenleyiciler ve kripto para şirketleri arasındaki anlaşmazlıkların kripto endüstrisi için kilit role sahip olduğunu belirtti.

Regülasyonlar Tüm Dünyada Aynı Olmalı

Sam Bankman-Feied, değerlendirme yaparken her ülkenin kendi kanunlarına göre bir kripto para yasa tasarısı belirme yoluna gittiğini belirtiyor. Ancak, kripto işletmelerini kapsayacak kanunların tüm dünyada geçerli olabilecek bir düzenleme ile işlerin rayına oturabileceğini de dile getiriyor.

Aksi takdirde, büyük sorunların asla önüne geçilemeyeceği ve bir çok kripto para borsasının veya diğer aracı kurumların mağduriyet yaşayacaklarını düşünüyor.

”Bütün bu regülasyonların amacı daha güçlü bir zemin oluşturma üzerine kurulmalıdır. Kripto para endüstrisi, sürekli olarak ülkelerin yasa düzenleyici kurumlarının sektöre karşı belirsiz tutumları nedeniyle istenilen beklentiyi bir türlü elde edemiyor.

Düzenleyicilerin kripto para şirketleri üzerindeki baskısı sektörü çok kötü etkiliyor. Kripto para sektörünün en büyük sorunu düzenleyiciler ve kripto para şirketleri arasında yaşan gerilim diyebiliriz. Çünkü, bu durum kripto para piyasasının tamamını etkiliyor.”

Genç milyarder ayrıca mevcut blok zincirlerinin kripto para sektörünün kitlesel benimsenmeye ulaşabilmesi için yeteri kadar hızlı olmadığını savunarak, ölçeklendirme sorunlarını da dile getirdi. Öyle ki, tek bir blok zincirinin dahi yeterli ölçeklenebilirlik standartlarına ulaşamadığını söylüyor.

”Bir blokchain projesi hızlı olduğunu iddia ettiğinde hep gülerim. Hızlı olduğunu iddia edenler için aklıma gelen örnek ise iki kaplumbağanın yarışa girdiği ve birinin diğerinden bir adım daha ilerde olduğu.

rakiplerinden hızlı olabilirsin fakat rakiplerinin de kaplumbağa olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle istenilen hıza ulaşmış bir blok zinciri henüz yok.”

Bankman-Fried, kripto para endüstrisinde kitlesel benimsenmeyi yakalayabilmek için potansiyel olarak milyarlarca kullanıcıya erişim sağlayabilecek oyun sektörüne girmeyi öneriyor.

Bununla birlikte oyun toplulukları içinde, kripto paralara karşı büyük bir isteksizlik olduğu da söyleniyor. Oyun sohbet platformu Discord, kısa bir süre önce Ethereum’a entegre olma planlarından vazgeçtiğini açıklamıştı.

En Son Yazılar

Bir Kripto Balinası, Son Düşüşlerde Bu Altcoin’i Topluyor!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle düşüşlerin meydana geldiği görülüyor. Yeniden kademe kademe düşüş yaşayan lider…

31.01.2024 - 15:28

Bitcoin, ETH ve Altcoin’lerde Düşüşler Hızlandı! Sebebi Ne?

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'de (BTC) dün öğlen…

31.01.2024 - 14:22

Bitcoin Borsası Binance’den Bu Altcoin’e Güzel Haber!

Dev kripto para borsası Binance, aldığı kararlar ile kripto gündemine geliyor. Başarılı borsanın destek verdiği…

31.01.2024 - 13:07

Bitcoin ve Altcoin’lerde Gözler FED Faiz Kararına Çevrildi! Saat Kaçta Açıklanacak?

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yatırımcıların gözleri ABD Merkez Bankasının (FED) faiz kararına çevrilmiş durumda.…

31.01.2024 - 12:35

Bir Balina PEPE Yatırımlarını Bu Altcoin ile Takas Etti! İşte Ayrıntılar..

Kripto para sektörünün en büyük şaka tokenlerinden bir tanesi olan PEPE, geçtiğimiz dönemde dev yükselişler…

31.01.2024 - 12:02

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, bugün itibariyle yeni bir listeleme kararı aldı.…

31.01.2024 - 11:02