Analiz

FED Faiz Kararına Dakikalar Varken, Bitcoin’de Gidişat Hangi Yöne?

Kripto piyasası Amerikan Merkez Bankasının (FED) ilerleyen dakikalarda açıklayacağı faiz kararlarına kilitlenmiş durumda. TSİ 21.00’da açıklanacak olan faiz kararı, Bitcoin‘i derinden etkileyebilir.

Her ne kadar piyasalar olası 75 baz faiz artışını fiyatladığı tahmin edilse de, böyle bir artış haberinin açıklanması yine sektör üzerinde büyük bir satıcı baskısı oluşturabilir gibi gözüküyor.

Geçtiğimiz aylarda FED başkanı Jerome Powell’ın açıkladığı gibi 50 baz puanlık bir faiz artışının gelmesi ise Bitcoin ile birlikte kripto piyasasının da tekrardan çok sert bir şekilde yükselmesini sağlayabilir.

Hadi gelin FED’in açıklayacağı faiz kararı öncesi lider kripto para birimi olan Bitcoin‘de son durum ne? beraber göz atalım:

Bitcoin’de (BTC) Son Durum Ne?

Haberimizin yazıldığı esnada 20.800 dolar seviyelerinden işlem gören lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), bir boğa kamasının içerisinde olduğu görülüyor.

İlerleyen dakikalarda FED‘in açıklayacağı veriler sonucu gelebilecek olası satışlarda okurlarımızın bu boğa kamasının alt bandı olan 19.700 doları takip etmeleri gerekiyor.

Bu seviyelere kadar yaşanabilecek olası satışlar makul bir hamle olarak görülürken, bu seviyenin altında gelebilecek kapanışlar, kripto piyasasını çok bir kaosa sürükleyebilir.

İlerleyen dakikalarda yukarı yönlü hamlelerin gelmesi halinde ise sırasıyla 21.400 dolar 24 bin dolar direnç seviyeleri önemli key price noktaları olarak karşımıza çıkıyor.

*Yatırım kararlarınızı kendiniz alınız!

En Son Yazılar

Bitcoin, ETH ve Altcoin’ler Düşüş Yaşıyor! Ralli Sona mı Erdi?

Son saatlerde kripto varlıkların fiyat hareketlerini incelediğimizde, satıcıların baskın olduğu net bir şekilde görülmekte. Lider…

16.02.2024 - 19:04

Bitcoin Borsası Bybit, Bu Altcoin’i Listeleme Kararı Aldı!

Dev kripto para borsası Bybit, bugün itibariyle yeni bir duyuru paylaştı. Sektörün en eski platformlarından…

16.02.2024 - 17:51

SICAK GELİŞME: ABD’de Üretici Enflasyonu Verisi Açıklandı! Bitcoin İçin İyi mi Kötü mü?

Dünyanın en büyük ekonomisi olarak gösterilen Amerika Birleşik Devletlerinde (ABD) geçtiğimiz dakikalarda yeni bir veri…

16.02.2024 - 16:35

Ethereum Dencun Yükseltmesi Gelecek Kripto Benimseme Dalgasını Nasıl Hızlandırıyor?

Ethereum'un merakla beklenen Dencun Yükseltmesi, ağın en önemli kısıtlamalarından bazılarına çözüm getirecek. Dencun, işlem hacmini…

16.02.2024 - 15:57

Bir Tüccar 198 Dolarlık Ethereum (ETH) ile 1 Günde 152 Bin Dolar Kazandı!

Kripto para sektöründe boğa dönemlerinde düşük piyasa değerine sahip altcoin'lerin performansları birçok kripto yatırımcısının dikkatini…

16.02.2024 - 15:34

Binance’deki Bu Altcoin’de Yüklü Kilit Açılımı Gerçekleşti! Son Durum Ne?

Dev kripto para borsası Binance'de listelenmiş bir altcoin olan Blur'da (BLUR) bugün itibariyle yüklü bir…

16.02.2024 - 14:23