Haberler

Amerikalı Milyarder: “Bitcoin’den (BTC) Uzak Durun”!

Yakın tarihli CNBC’nin “Squawk Box” programına konuk olan Amerikalı milyarder işadamı ve hayırsever Sam Zell, Bitcoin‘in hala 21.000 dolar seviyelerinde ucuz olmadığını vurguladığı dikkat çekiyor.

Emlak devi, “Temel anlamda ne gelişme olursa olsun Bitcoin‘den uzak durdum sizde öyle yapmalısınız” dedi. Zell, lider kripto para biriminin güvenli bir yatırım aracı olmadığına inanmaya devam ediyor.

Milyarder isim, hükümetler tarafından hiçbir şekilde desteklenmeyen herhangi bir kripto para biriminin bir işe yaramayacağına inanıyor.

Bugün, dünyanın en büyük kripto para birimi, 20.000 dolar seviyesinin altına düşmekten kıl payı kurtulduğu görüldü. 20.079 dolar seviyesine kadar gerileyen BTC, halen kritik seviyelerde yer almakta.

FED’in 28 yıl sonra enflasyonu frenlemek için gerçekleştireceği en büyük faiz artırımını açıklamasının beklendiği bir ortamda, Bitcoin üzerindeki satıcı baskısı her dakika devam ediyor.

Milyarder iş insanı, yıllardır kripto para birimlerini reddedenler arasında yer almakta. Aralık 2020’de “Bitcoin‘e şüpheyle yaklaştığını” söyleyen Zell, halen BTC‘den nefret ettiği gözlemleniyor.

Zell’in özel yatırım şirketi Equity Group Investments, 50 yılı aşkın bir süre önce kuruldu. Çok başarılı yatırımları bulunan bu şirketin Bitcoin ve kripto para birimlerine mesafeli yaklaşması, ABD’li yatırımcıları korkutmakta.

Son dönemlerde Avrupalı yatırımcılardan çok ABD’li yatırımcıların kripto para satış yaptığı görülüyor. ABD’li yatırımcıların hangi kripto para birimlerini sattığını merak eden okurlarımız, ilgili bağlantıya göz atabilirler:

En Son Yazılar

Binance’deki Altcoin’lerde Son Durum Ne? İşte En Çok Artan ve Düşenler..

Kripto para sektöründe bir günün daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bugün itibariyle lider kripto para birimi…

16.02.2024 - 00:56

Bir Balina Bitcoin Borç Aldı, Bu BTC’leri Ethereum (ETH) ile Takas Etti! Sebebi Ne?

Kripto para sektörünün en büyük yatırımcıları olarak gösterilen balinalar, aldıkları kararlar ile kripto varlıkların fiyat…

15.02.2024 - 23:57

Bitcoin Borsası Binance, Bu Altcoin’i Marjinden Delist Ediyor!

İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, bugün itibariyle son dönemlerin tartışmalı…

15.02.2024 - 23:22

Kripto Balinaları Bugün Bu 2 Popüler Altcoin’i Topluyor! İşte Son Satın Alımları..

Kripto para sektöründe yükseliş dönemlerinde en çok kazancı sağlayanlar çoğu zaman kripto balinaları oluyor. Yaptıkları…

15.02.2024 - 22:33

SICAK GELİŞME: FED Yöneticisi Bitcoin (BTC) ETF’leri Hakkında Konuşuyor!

Kripto para yatırımcıları uzun bir süre ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) spot Bitcoin…

15.02.2024 - 21:46

Popüler Analist: Bitcoin’de (BTC) Düşüş, Bu Altcoin’de Ralli Bekliyor!

Popüler bir kripto para analisti olan Ali Martinez, yaptığı tahminlerle kripto piyasasının gündeminde kalmaya devam…

15.02.2024 - 21:07