Gündem

FED Başkanı Powell, Bitcoin’de (BTC) Ralliyi Başlatabilir! İşte Kritik Tarih..

Amerikan Merkez Bankası (FED), 1 yıldan uzun bir süredir sıkı para politikası uyguluyor. Enflasyon oranlarını düşürmek için şahin faiz artışları uygulayan FED, geleneksel finans piyasasının ve kripto varlıkların dev çöküşler yaşamasına neden oldu.

2023 yılı itibariyle ise FED’in faiz artışları konusunda yumuşamaya başladığı görülebiliyor. Enflasyondaki düşüşlerin yanı sıra bankacılık krizi, FED’i yumuşamak zorunda bıraktı.

Son günlerde ise ABD’deki bankacılık krizi tekrardan alevlenmiş durumda. FED’in yeni faiz kararına günler kala böyle bir First Republic Bank olayının yaşanması, haliyle kripto yatırımcılarını heyecanlandırdı.

FED Para Basmaya Devam Ediyor! Faiz Artışlarını Durduracak mı?

Son dönemlerdeki bankacılık krizi nedeniyle Amerikan Merkez Bankasının (FED) sıkı para politikasını askıya aldığı görüldü. Ciddi miktarda dolar basımı gerçekleştiren FED, piyasaların 2023 özelinde bir miktar rahatlamasını sağladı.

3 Mayıs tarihinde ise FED yeni faiz artış kararını açıklayacak. FED’in 25 baz puan faiz artırma ihtimalinin şuan itibariyle yüzde 85 olduğu gözlenmekte. Dün itibariyle bu veri yüzde 75 seviyelerinde yer alıyordu.

Her ne kadar 1 gün içerisinde yüzde 10’luk bir sıçrama yapsa da, piyasalarda ve bankalarda bulunan kaos nedeniyle FED’in hiç faiz artırmama ihtimali de bulunmakta.

6 gün sonra Amerikan Merkez Bankası (FED) başkanı Jerome Powell’ın “sıkı para politikasını ve faiz artış serüvenini durduruyoruz” şeklinde bir açıklama yapması, Bitcoin ve altcoin‘lerde devasa bir rallinin başlamasını sağlayabilir.

*Gelişmeler için bizi takip etmeye devam edin!

Yorumları Göster

  • Öyle birşey demez yine 2 Şahin bir güvercin olur diye düşünüyorum.Onlarda biliyor o zaman bunun yükseleceğini ve buna izin vermezler.Btc nin yükselişini fed in faiz indirimi değil bunu önceden Sezen balinalar sayesinde yükseleceğini düşünüyorum.Fed e kalsa bir tane kripto yükselsin istemez o hep kötümser. Ama az kaldı yükselişlere şu tepeleri de aştık mı yeni tepeler bizi bekler :) 2025 süper olacak.

  • Hepsi yalan tam 6 aydır fed bi sonra ki toplantıda faiz arttırmayacak gibi algı oluşturuluyor bi bakıyorsun 25 baz puan bibsonra ki toplantıda değerlendireceğiz deyip insanları tuzağa çekiyorlar inanmayın

En Son Yazılar

İşte Bitcoin’in 52 Bin Dolara Yükseldiği Gün En Çok Artan Altcoin’ler!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle çok uzun bir sürenin ardından 52 bin…

15.02.2024 - 01:21

Santiment: Bitcoin’de (BTC) 52 Bin Dolar Zirve Olabilir!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) bugün itibariyle yaşadığı yükselişler ile birlikte 52 bin dolar…

15.02.2024 - 00:25

Selcoin Bitcoin’de (BTC) Satış Yaptı, Gözünü Altcoin’lere Çevirdi!

Türk kripto para yatırımcılarının yakından takip ettiği bir analist olan Selcoin, bugün itibariye yeni bir…

14.02.2024 - 23:31

Binance’de Listeli Bu Altcoin’in Vakfı, Kendi Ürününde Satış Yapıyor!

Kripto para sektörünün en önemli altcoin'lerinden bir tanesi olan Polygon (MATIC), bugün itibariyle yukarı yönlü…

14.02.2024 - 22:53

Bitcoin Borsası Coinbase, Bu Altcoin’in Ticaretini Askıya Alıyor!

Dev kripto para borsası Coinbase, aldığı kararlarla kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyebiliyor. Coinbase'in desteklediği projeler…

14.02.2024 - 22:26

SEC Başkanı Gensler, Bitcoin (BTC) Hakkında Konuştu!

Kripto para sektöründe bugün itibariyle yükselişlerin meydana geldiği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

14.02.2024 - 21:17