Bitcoin (BTC)

FED Başkanı Powell, Bitcoin ve Bütün Piyasaları Etkileyen Açıklamalarda Bulundu

Kripto para sektörü zaten birkaç gündür deprem etkisi yaşıyor olsa da şimdi Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları ile dengeler daha da değişti.

Aslında birçok analist Çarşamba günü yapılacak olan açıklamaları beklese de Powell sürpriz bir etkinlikte gündeme dair açıklamalarda bulundu. Powell’ın gündeminde Bitcoin ve kripto paralar da vardı.

Powell’dan Önemli Açıklamalar

Powell’ın ilk açıklamaları enflasyona, parasal genişlemeye ve ekonomi politikasına yönelik oldu. Faiz arttırmasına olası gözüyle bakılan FED’in başkanı, enflasyonun bu yılın ortasına kadar artmaya devam etmesini bekliyor.

Yüksek enflasyon seviyelerinin maksimum iş oranı için bir risk olduğunu belirten Powell aslında kendisinden beklendiği yönde bir açıklamada bulundu. Koronavirüs pandemisi konusunda doğru yolda olunduğuna inanan Powell, bu yılın ortalarına veya sonlarına doğru ise bilanço tablosunda küçülmeye gidilebileceğini belirtti.

Bu da aslında varlık alımlarının biteceğine yönelik önemli bir sinyal durumunda. FED’in parasal sıkılaşmaya gitmesi ise Bitcoin (BTC) ve diğer kripto paralar için kötüye işaret.

Şu an düşük faiz oranı bölgesinde olunduğunun altını çizen Powell, bu açıklaması ile aslında faizlerin arttırılmasını planlamadığını göstermeye çalıştı. Piyasalar ise Powell ve FED’in Mart 2022 gibi faiz arttırmasını bekliyor.

Powell’ın aynı açıklamanın devamında faizlerin arttırılması gerekiyorsa bunu arttıracaklarını vurgulaması ise yatırımcıları temkinli olmaya davet etmekte.

Powell son olarak ise dijital para birimleri ile ilgili olan raporun hazır olduğunu vurgulayarak aslında kripto para sektörüne regülasyon sinyali verdi.

En Son Yazılar

Bitcoin ve Altcoin’lerde Haftalık Kapanışlar Bekleniyor! İşte En Çok Artan ve Düşenler…

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu hafta itibariyle lider kripto para…

04.02.2024 - 23:50

Önümüzdeki Hafta Bitcoin ve Altcoin’lerde Bu Gelişmeler Takip Edilecek!

Gelen haberler, ekonomi verileri ve yetkili bazı kişilerin açıklamaları, lider kripto para birimi Bitcoin'in (BTC)…

04.02.2024 - 22:33

Büyük Yatırımcılar Ethereum (ETH) Topluyor! İşte Son Veriler..

Kripto para sektöründe kritik süreç devam ediyor. Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve lider…

04.02.2024 - 21:06

Önümüzdeki Hafta Bu Altcoin’lerde Kilit Açılımları Gerçekleşecek!

Kripto para sektöründe bir haftanın daha sonuna gelmiş bulunmaktayız. Yatırımcıların gözleri artık yeni haftada yaşanacaklara…

04.02.2024 - 19:20

Bu Altcoin’de Kilitler Açıldı, Binance’e Yüklü Transferler Gerçekleştirildi!

Kripto varlıkların fiyat hareketlerini etkileyen birçok gelişme bulunmakta. Büyük yatırımcıların yüklü satışlar veya alışlar yapması,…

04.02.2024 - 18:04

Popüler Analist: Ethereum (ETH) Bu Seviyeyi Kaybetmezse, Sert Yükselecek!

Önemli kripto para analistlerinden bir tanesi olan Michael Van De Poppe, yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların dikkatini…

04.02.2024 - 15:45