Altcoin

Ethereum (ETH) Düşerken Rakibi Avalanche (AVAX) Yükselişe Geçebilir!

Kripto para analisti Benjamin Cowen, Bitcoin tüm zamanların en yükseğine çıktıktan sonra düzeltmeye gitmesi bir çok altcoinin de düşmesine neden olduğunu ifade ediyor.

Fakat, Ethereum rakibi Avalanche (AVAX) düşmemek için büyük güç gösteriyor. Piyasadan fırsat bulduğu anda AVAX’ın yükseliş dalgasını sürdüreceğine inanıyor.

Kripto analisti ve tüccarı Cowen, 576.000 YouTube takipçisi ile yaptığı bir yayında akıllı sözleşme platformu Avalanche’nin, Bitcoin’in düzeltme sürecinde güçlü durduğunu söylüyor. Ek olarak AVAX’ın hareketlenebileceğini tahmin ediyor.

Piyasa değerine göre 12. sırada yer alan Avalanche son 24 saatte %2 düşüş yaşayarak 65.16 dolar seviyesinden işlem görüyor. Haftalık bazda ise %20’nin üzerinde bir yükseliş yaşadığı söylenebilir. Analist, AVAX’ın 20 haftalık basit hareketli ortalamanın (SMA) üzerinde işlem gördüğünü söylüyor.

Aynı zamanda 21 haftalık üstel hareketli ortalamanın (EMA) da oldukça üzerinde işlem gördüğünü belirtiyor. Bu hareketli ortalamalar birlikte ele alındığında Cowen’e göre boğa piyasası destek seviyesini oluşturuyor.

”AVAX/USDT paritesinde baktığımızda boğa piyasası destek seviyesi üzerinde biraz kıpırdama olduğu görülüyor. 20 haftalık SMA 35.85 dolar ve 21 haftalık EMA 43.47 dolar seviyesinde. Bu bize Avalanche’nin son bir kaç haftadır oldukça iyi performans sergilediğini gösteriyor.

Bir çok kripto para birimi boğa piyasası destek seviyesi üzerinde duruyor. Fakat iyi bir performans gösteremiyorlar. Kripto para piyasasında nakit girişi sürekli değiştiği için bunların ralli sezonu olabilir.

Şu anda AVAX makul bir seviyede ve güç topladığının sinyallerini veriyor.”

Cowen, Avalanche’nin önümüzdeki aylarda AVAX/USDT paritesinde 100 doların üzerine kadar çıkma potansiyelinin olduğuna inanıyor.

En Son Yazılar

Almanya, 1.2 Milyar Dolarlık Bitcoin’e El Koydu! Bu BTC’ler Satılacak mı?

Bugün itibariyle ticari korsanlık web sitelerini hedef alan bir vergi soruşturmasında Alman polisi, son günlerde…

30.01.2024 - 23:16

Binance’deki Bu Altcoin Bugün ATH Tazeledi, Satışlar Yapılmaya Başlandı!

Kripto para sektöründeki kritik dönemeç devam ediyor. Piyasada alıcılar her ne kadar baskın olsa da,…

30.01.2024 - 22:20

Bitcoin Borsası Binance, Bu Kripto Projesine Yatırım Yaptı!

Dev kripto para borsası Binance'in yatırım kolu Binance Labs, bugün itibariyle Ethereum likit staking'i EigenLayer'daki…

30.01.2024 - 21:18

Crypto Capo: Ethereum (ETH) ve Altcoin’lerde Yükseliş Başlıyor!

Çok uzun bir süredir sektöre yaptığı çöküş tahminleri ile damga vuran Crypto Capo bir süredir…

30.01.2024 - 20:12

Standard Chartered Bank: SEC Bu Tarihte Spot Ethereum ETF’lerini Onaylayacak!

Kripto para yatırımcıları ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC), spot Ethereum için spot Bitcoin…

30.01.2024 - 19:01

Ethereum Kurucusu Buterin Bu Altcoin’i Övdü, Yükseliş Yaşandı!

Kripto para sektörünün lider altcoin'i Ethereum'un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin, son dönemlerde yaptığı paylaşımlarla gündeme…

30.01.2024 - 18:14